Download on the App Store GET IT ON Google Play
Verrazano'nun Bir Hissesi Coolmore'un
07 Şubat 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Verrazano'nun Bir Hissesi Coolmore'un

Coolmore, More Than Ready - Enchanted Rock / Giant's Causeway orjinli Verrazano 'nun bir hissesini satın alarak Kentucky Derby için şansını ikiye katlamış oldu. Geçen yılın son aylarında, Breeders' Cup Juvenile birincisi Shanghai Bobby'nin de bir hissesini satın almıştı.


1 Ocak 2013 tarihindeki ilk yarışını 7 boy farkla kazanarak Maidendan çıkan Verrazano, 2 Şubat'taki şartlı yarışını ise tam 16 boy farkla ilk sırada tamamlamıştı. Tayın aldığı böylesine rahat birincilikler sonrasında Coolmore'un yaptığı bu hisse alımına şaşırmamak gerekiyor.


Babası More Than Ready 17'de 7 yaparken 4 grup yarış galibiyeti almış bir safkan olarak yarış kariyerini noktalamış. Aygırın Southern Halo ve Woodman çaprazlaması ile yüksek bir noktada olduğu aşikar.  Breeders' Cup Juvenil Turf birincisi Pluck, Breeders' Cup Turf Sprinti kazanan Regally Ready, Victoria Derby'i ilk sırada tamamlayan Benicio, UAE 2000 Guineas birincisi Traffic Guard, More Than Ready'nin önemli temsilcileri olarak dikkat çekiyor.


Annesi Enchanted Rock'ın 2010 yılı Keeland satışlarında 210 bin dolara satılan El Padrino isimli grup yarış kazanmış bir tayı bulunuyor. Başarılı aygırlardan Giants Causeway , Verrazano için ayrı bir referans kaynağı teşkil ediyor.


Kentucky Derby yolunda 18 Şubat'ta Southwest Stakes'te koşması beklenen Verrazano bu yarışınıda rahat bir şekilde kazandığı takdirde Derby için en önemli adaylardan biri haline gelecektir.





Gulfstream Park'ta 1600 metre kum pistte 16 boy farkla kazandığı koşu;