Download on the App Store GET IT ON Google Play
ÜTMEK
27 Mayıs 2014
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

ÜTMEK

 

Cesareti doğurduğu söylenen kötü bir olgu vardır; cehalet. Kimi zaman aptallığa yakındır..

Cesaret, korkmamak değil, aksine çok korkmak ama yinede” ben varım” diyebilmektir.

 

TJK birkaç aydır 1 ve 2 altılı denen ismi konulamayan bıkkınlık veren bir oyunu devreye soktu.

 

Yazımızın başlığında söyledik “ÜTMEK” kısaca, bu iş ustaca gerçekleştirildiğinde ve karşı taraf oyuna doyamadığın da” ütüp ütüp soğana çevirmek” e dönüşebilir. Daha da ötesi güçsüz biriyle bu oyunu oynayıp tüm varlığını almaktır.

 

Sanki alt yapımız hazırda yarış severi bu döngü içine sokuyoruz.

 

Alt yapı dediğimiz, tahminciler ve yarış severler. Tahmincileri ele aldığımızda durumları içler acısı.

 

Tahmincilerin yaptığı saçmalıklar her dönem ilgi çekmiş, kendine yer bulmuş yegane ticarettir. Yaptıkları tahmin saçmalıklarının açıklama getirilemez, açıklanamaz, yanlış olduğunun tartışılamaz tutumu yarış severe her zaman çekici gelmiştir.

 

Yarış sever “hem kel hem fodul” olduğunu bildiğinden bilmediği bir dünyaya balıklama atlar. Ayrıca bu saçma tahminlere inanıp başına gelenlere şaşırması ayrı bir merak konusudur.

 

Bu sahte tahminci ve çakma yazarları rüyanızda gördüğünüzde birden heyecanlanıp, bir sonraki at yarışı tahminlerini vereceğini düşünürken, sakalının takma ya da kendisinin çakma olduğunu anladığınız anda içinizde, bir şeyler olacak yarın, pek göremesek de uzağı, kuşların uçuşundan belli, bir şeyler olacak yarın, öbür günden önemsiz, bu günden önemli diyecekler.

 

Yarış severi şu şekilde özetleyebiliriz, risk almaktan korkan kişilerin, aksi özelliklere sahip kişilerce alınmayacak riskleri üzerine alması halidir.

 

Zaten cehalet, bilmediğini iddia etmek değil, bildiğini iddia etmektir.

 

Bizim yarış severler bilgisizlikleri ile cehaleti bünyelerinde barındırabilirler ancak; cehaletin var olabilmesi için bilgisizlik gerekmiyor…

 

Saygılarımla


 

Derya KONUK

deryakonuk@hotmail.com