Download on the App Store GET IT ON Google Play
SUBLİMİNAL TAHMİNLER
26 Aralık 2012
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

SUBLİMİNAL TAHMİNLER

SUBLİMİNAL (mesajlar) TAHMİNLER!.. 

 

(Subliminal; bilinçaltını fark ettirmeden etkileme yöntemi..) 

 

 

Subliminal ülkemizde pek bilinmese’de, bu kavram birçok ileri ülkede bilinir. Bu mesajları yazılı, görsel ve sesli olarak iletebilirsiniz. Genel olarak basın diye adlandırdığımız yayın organlarında, tahminci, yorumcu ve yazar olarak adlandırdığımız kişiler, gerek cehaletlerinden gerekse iş bilmezliklerinden, yarış severi etkileyip her gün bilinçaltlarına gereksiz ne kadar bilgi varsa gönderip, yarış severin algısını perişan etmektedirler. 

 

 

Bunu bilerek mi yapıyorlar tahmin etmiyorum, tahminci ve yorumcuların %99 bölümünün subliminal kelimesini daha önce duymadıklarından eminim. Peki bunu bilmeden nasıl yapıyorlar?.. 

 

Cehaletlerinden!.. 

 

Sözde uzman olup, tahmin yapıyormuş (!) tavrı takınıp, senelerdir verdikleri tahminlerle, hiçbir şey bilmeyen kopyacı ve duyduğuna inanan bir yarış sever kitlesi yarattıkları için mutlular. 

 

Yorumcuları izleyenler takip edenler şimdi dikkat!.. Bu tarz yorumcu ve tahminciler her gün tahminlerinde bir veya birkaç, çok sürpriz atı bir köşeye sıkıştırırlar. (seyisinden aldığımız bilgi, at sahibi ile yaptığımız konuşmalar, saatçiler bu atı saklıyor vs). Yarış severin mutlu olması için yapılması gerekenler sanal bir reçete ile bilinçaltına yerleştirilir. Bilinçli bir yarış sever olmak reçetenin bir başka satırıdır. 

 

 Bu mesajı alan yarış sever gözünün önündeki programı görmez olur. Bütün algısı değişmiştir. Bu yöntemle yarış severin göremediği ancak; bilinçaltına kaydedilen bu tahmin, algıda seçicilik ve farklılıklar yaratır. Dünyadaki en zor işlerden biride algıyı değiştirmektir. Gözünün gördüğünün inkarı demektir. Algı ile yorumlayış arasında hassas bir ilişki arasında kalan yarış sever ile aynı şeyi görmemize rağmen birinin ak dediğine diğerinin kara demesi karmaşası başlar. 

 

Her şeye bir anlam verme sürecine girerler. 

 


 

Bu algı bozukluğu tuzağına düşen yarış severler, kişiden kişiye değişiklik gösterip, en savunmasız tartışma noktalarının başlangıcını oluşturur. Bir bakıma kısa süreli yargısız bakış açısıdır.  

 

Bu öyle bir körlüktür ki bu, yarışlar bittiğinde bütünü görmeyi başaran yarış sever gerçekten şaşırır. 

 

Saygılar 

 

 

Derya KONUK 

deryakonuk@hotmail.com