Download on the App Store GET IT ON Google Play
Sait Akson'da TALIP HAN
09 Haziran 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Sait Akson'da TALIP HAN

İstanbul Veliefendi Hipodromunda koşulan  2013 yılı G3 Sait Akson koşusunu Talip Öztürk'ün sahibi olduğu, B.Dağ'ın antrene ettiği Talip Han (Oratorio - Idle Rich / Sky Classic) jokeyi Selim Kaya idaresine kazandı. Koşuda ikinci sırayı Çakal Carlos (Artie Schiller - Divine Diva / Theatrical) alırken, Fly By Me (Karabeyhan - Lady Fi / Among Men) üçüncü, Lee Valley (Victory Gallop - Enhance / Entrepreneur) dördüncü oldu.

2012 Ağustos ayında yarış kariyerine başlayan Talip Han, katıldığı iki maiden koşu sonrasında , Kv8 Fethi Atan'da ve A3 TYAYSD İst. Yearling'de ikincilik alırken bir sonraki yarışı olan G1 Çaldıran'ı kazanarak gerçek gücünü göstermiş gösterdi. 2012 yılındaki son yarışını G2 Sakarya koşusunda yapan tay Fly By Me'nin arkasında ikincilik elde etti. 2013 yılına iyi bir başlangıç yapamayan Talip Han, A3 Preveze'de altıncılık, G1 Erkek Tay Denemede ise onikinci sırada yer almıştı. Bugün favori olarak gösterilen rakipleri yanında süpriz yaparak kazanan Talip Han, ikinci grup koşu galibiyetini hanesine yazdırdı.

Koşuyu İzlemek için Tıklayın


Talip Han'ın 1800 ve 2000 metrede G1 koşu birincilikleri bulunan Military Attack en önemli baba kardeşi olarak dikkat çekiyor. G1 Singapur International Cup, G1 Hong Kong QEII Cup, G1 Hong Kong Gold Cup Military Attack'ın son dönemde kazandığı G1 koşular...Bunun dışında Manawanui, Beethoven, Biz The Nurse, Cherry Collect, Temida gibi önemli baba kardeşleri bulunuyor. Bu isimlerin ortak özelliklerinden biriside 1800-2400 metre aralığında başarılı safkanlar olması...Talip Han bugünkü galibiyeti ile kardeşlerinin bu ortak özelliğine katıldı.

Talip Han'nı annesi Idle Rich'in G3 koşularıda birinciliği bulunuyor. Talip Han'la birlikte en önemli temsilcisi 55 yarışından 14 birinciliği bulunan Rich Hero.

Kısrak baba Sky Classic, 1989'da Sovereign ödüllerinde en iyi iki yaşlı , 1991 'de 4 yukarı yaşlı ve çim , 1992'de en iyi çim atı seçilmiş, G1 galibiyetleri bulunan başarılı bir isim.