Download on the App Store GET IT ON Google Play
Rüya Görmek
09 Eylül 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Rüya Görmek

Delikanlı daire arkadaşı güzel bir kıza sorar?.
Dün sizi rüyamda gördüm. Birlikte akşam yemeğine çıkıyorduk..
Bu rüyanın yorumu nedir sizce?..

Kız; ' rüya gördünüz ' demektir…

 

Dünya yarışçılığında şöyleyiz böyleyiz diyenler Pazar günkü yarışlardan sonra ne diyecekler, ancak, biz seyirciler onlara aşağıdakileri söylüyoruz..

Gazetelerde, radyolarda, televizyonlarda ve internette yazan, yorum yapan ve yazdıkları, söyledikleri ile etrafında dolaşan uçar gezer paradan bir şekilde nemalanan bu kişiler kendi bam tellerine basılınca “adaletin terazisine” sığınmaya çalışıyorlar. 
Karşıtlık veya taraf olma basın mensuplarının gözünü nasıl kör eder, karartır bunu anlamak mümkün değil.
Ortada hiçbir bulgu yokken uydurma haberleri nasıl kaleme alırlar, hangi vicdanla yayımlarlar onlara sormak lazım!.
Bu meslek grubunu denetleyen kuruluş yok mu?..
Bu grup istediğini yazmakta ve söylemekte özgür mü ?..


 

Basın özgürlüğünü kendilerine göre yorumlayan bu gruplar bilgi kirliliği ve yalan haberler yaparak okuyucularında güvenini kaybettiler.
Çoğu yayın kuruluşunda herkesin takip ettiği birkaç yorumcu ve yazar var.
Eli kalem tutan herkes bir basın ödülü sahibi.. Bu ödüller tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır.
İlkesiz ve kalitesiz gazetecilik örneğini fason isimlerle sağa sola yalan haber yaparak, ellerindeki medya gücünü kullanarak, yalan haberlerle destekledikleri kişi ve kuruluşlara avantaj sağlamış ve asparagas haberlerde dünya markası olmuşlardır. Sonucu belli anket yalanlarına okur ve izleyiciyi dahil edip vatandaş bunu istiyor diyenler, çanak sorular sorup yalan cevap alanlar, dezenformasyonu ve asparagası bağımlılık ve yayın politikası haline getirenler, suni gündem oluşturanlar, insanları keyfi olarak etkileyip, yönlendirmek, insanları rezil etmek, bilmediği konularda ahkam kesmek ve bu heyezanları fiile dökmek bunları yaparken de eğitimli olmasına da gerek yoktur bu insanların.

Türkiye de kurumların güçlerini kullanmadığını ve kötüye kullandığından her zaman şikayetçi olan basının yukarıda belirttiğim düşünceler içinde olması incelenmesi gereken ironik bir durumdur..

 

Saygılarımla


 

Derya KONUK