Download on the App Store GET IT ON Google Play
Orfevre'den Dokuzuncu Grup Galibiyeti
31 Mart 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Orfevre'den Dokuzuncu Grup Galibiyeti

Japonyanın Hanshin Hipodromunda koşulan G2 Sankei Osaka Hai koşusunu Orfevre (Stay Gold - Oriental Art / Mejiro McQueen) jokeyi K.Ikezoe ile kazandı. Yarışta ikinciliği Shonan Mighty (Manhattan Cafe - Luxury / Strom Cat) alırken, Eishin Flash (King's Best - Moonlady / Platini) üçüncü, Tokai Paradise (Gold Allure - Tokai Miyabi / Maruzensky) dördüncü oldu. 2000 metre çim pistte bitiriş derecesi 1:59.00 olurken farklar yarım boy, boyun, 1 boy olarak gerçekleşti.




Japonya'nın son dönemde yetiştirdiği şampiyon isimlerden biri olan Orfevre,nin kariyerinde 9 grup koşu galibiyeti bulunuyor. Bunların arasından, G1 Satsuki Sho (Japanese 2000 Guineas), G1 Tokyo Yushun (Japanese Derby) ,G1  Kikuka Sho (Japanese St.Leger), G1 Arima Kinen(The Grand Prix) , G1 Takarazuka Kinen dikkat çeken önemli birincilikleri. En son 2012 Kasım ayında dün Dubai Sheema Classic'te ikinci olan Gentildonna'ya G1 Japan Cup'ta geçilerek ikinci olan safkanın 18 yarışta 10 birinciliği , 4 ikinciliği bulunuyor.

Koşuyu İzlemek İçin TIKLAYIN



Orfevre için önemli ayrıntılardan belkide en önemlisi pedigrisi. Baba Stay Gold ve kısrak baba Mejiro McQueen'ın tek başlarına yüksek olan istatistiklerinin yanı sıra bu iki aygırın buluşmasının ortaya çıkardığı sonuçlar ise bireysel istatistiklerinin çok ötesinde bir hal almış durumda. Stay Gold'un baba, Mejiro McQueen'in kısrak baba hanesinde bulunduğu pedigrilere bakıldığında karşımıza çok önemli safkanlar çıkıyor.
Öncelikle Stay Gold x Oriental Art eşleşmesinde Orfevre ile anne baba bir kardeşlerine baktığımızda; Japonyanın en önemli yarışları diyebileceğimiz koşularını kazanan Dream Journey, üç yarışından iki (biri stakes olmak üzere) birincilik çıkaran Lien de Famille  isimlerini görüyoruz.
Bunun dışında Stay Gold x Mejiro McQueen çaprazlamasında ise karşıımıza çıkan isimlerin başarıları dudak uçuklatıyor. Yukarıda bahsi geçen ikisi G1 olmak üzere toplamda 4 grup yarış birinciliği bulunan Dream Journey  ile Lien de Famille dışında, üçü G1 olan altı grup zaferi olan geçen yılın Arima Kinen,Japon Derbisi ve Japon 2000 Gunieas galibi Gold Ship ve iki grup yarış birincisi Fateful War bulunuyor. Bunlar dışında iki safkan daha yarış kazanma başarısı göstererek bu çaprazlamadan çıkan sekiz ismin yedisinin birincilik aldığını gösteriyor. Birinciliği olmayan isminde 2012 doğumlu ve henüz start almamış bir tay olduğunu hatırlatırım.

Koşuda ikinci olan Shonan Mighty'nin bir grup yarış birinciliği olmasına rağmen, 3 ikincilik, 2 üçüncülüğü bulunuyor.

Yarışı üçüncü sırada tamamlayan Eishin Flash , kariyerindeki 23 yarışın 19 'unu grup koşularda gerçekleştirmiş. Katıldığı bu grup yarışlardan 3 birincilik, 3 ikincilik, 3 üçüncülük çıkaramayı başaran Eishin Flash, 2012 yılı Dubai World Cup'u da altıncı sırada bitirmişti.

Tokai Paradise ise 2013 yılında G2 ve G3 koşularda aldığı üçüncülükleri bulunuyor.



Nakayama Hipodromundaki yapılan günün bir diğer önemli koşusu G3 Lord Derby Challange Trophy oldu. Tokei Halo (Gold Halo - Dance Queen / Mill George) kazanırken, Daiwa Maggiore (Diawa Major / Fanjica / Law Society) ikinci, Daiwa Falcon (Jungle Pocket - Daiwa Rouge / Sunday Silence) üçüncü , Oceania Boss (Red Ransom -Touched By God  / Sunday Silence) yarışı dördüncü sırada tamamladı. 1600 metre çim pistte bitiriş derecesi 1:32.60 olurken farklar boyun , 1 boy, Boyun olarak kaydedildi.


Koşuyu İzlemek İçin TIKLAYIN