Download on the App Store GET IT ON Google Play
Meydan'da Kazananlar: Mushreg ve Sajjhaa
22 Şubat 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Meydan'da Kazananlar: Mushreg ve Sajjhaa

Dubai Yarış Karnavalı kapsamında yapılan yarışların yedinci gününde, iki koşu daha gerçekleştirildi. Grup 2 Al FAhidi Fort ve grup 2 Balanchine koşularında şu sonuçlar alındı;








* Al Fahidi Fort sponsored By Saeed & Mohammed Al Naboodah Group adıyla 1600 metre çim pisttekoşulan 250 bin dolar ikramiyeli grup-2 koşusunu ilk dört içinde tamamlayan safkanların üçünün antrenörünün M de Kock olması dikkat çekiyor.
Koşuyu 01:36:60 'lık derecesi ile Sh Hamdan Bin Rashid Al Maktoum'un sahibi olduğu, M de Kock'un antrene ettiği Mushreg P.Hanagan idaresinde 3 boy farkla kazandı. Bu yıl Meydan hipodromundaki beşinci yarışına çıkan Mushreg, ikinci birinciliğini almış oldu. 31 Ocak ta katıldığı  Handikap mücadele olan Dubal Billet Trophy'i 2000 metre çim pistte kazanan safkanın kariyerinde grup-1 birinciliği ve ikinciliği bulunuyor.

Koşuyu ikinci sırada bitiren Master Of Hounds 2012 yılı Topkapı koşusundan hatırlanabilir. Grup-2 topkapı koşunu kazanan safkan bir sonraki yarışını Frankel'in ilk sırada tamamladığı Ascot'ta yaparak beşincilik elde etmişti. Safkanın kariyerinde Meydan'da 2012 yılı grup-1 Jebel Hatta Sponsored By Emirates birinciliğni bulunuyor.

Yarışta üçüncü olan 8 yaşındaki Iguazu Falls bu sene koştuğu dört Meydan yarışından birini ilk sırada tamamlamış bugünkü koşusu ilede ikinci üçüncülüğünü almış oldu.

Yaklaşık 9 ay sonra ilk yarışına çıkan Musir, Avustralya'ya aygırlık için gitmiş ancak yeterli görülmeyerek yarış kariyerine devam etme kararı alınmıştı. Bu karar sonrası çıktığı ilk yarıştan dördüncü sırada ayrılan safkanı 2011 Topkapı koşusu birincisi olarak anımsayabiliriz. Musir'in kariyerinde 6 grup yarış galibiyeti bulunuyor.

Koşuda Tjk aygırlarından Cuvee temsilcisi Across The Rhine sekinci sırada yer aldı.











* Balanchine Sponsored by Al Naboodah Construction Group adıtla yapılan 1800 metre çim pistteki 200 bin dolar ikramiyeli grup-2 koşuyu ilk sırada tamamlayan safkan bu yıl meydan hipodromunda çıktığı ikinci koşuyuda kazanan Sajjhaa oldu. 24 Ocaktaki grup-2 Cape Verdi'yide kazanan safkan karnaval kapsamında katıldığı ikinci koşuyuda galibiyetle kapatmış oldu.

Meydanda ilk defa piste çıkan Prussian, kariyerinde katıldığı ilk grup koşudan ikincilikle ayrıldı.

12 yarışında 10 birincilik 2 ikinilik sahibi olarak ilk defa meydanda yarışan Igugu, kariyerinin onüçüncü koşusundan ilk üçüncülüğünü almış oldu. Safkanın Güney Afrikada 8 grup yarış galibiyeti bulunuyor.