Download on the App Store GET IT ON Google Play
Marvelous Iron Tay Deneme'ye Göz Kırptı
06 Mayıs 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Marvelous Iron Tay Deneme'ye Göz Kırptı

Erkek Tay Deneme öncesi en önemli sınavlardan biri olan Cihangir Koşusu Veliefendi Hipodromunda Koşuldu. 54.500 liralık birincilik ikramiyesi olan yarış 1600 metre çim pistte 1.35.92 derece ile tamamlandı. H.Karataş idaresindeki Marvelous Iron (Bernstein - Princess Aries / Royal Anthem) koşuyu ilk sırada tamamlarken, Pango (Okawango - Sentee / Montjeu) ikinci, Büyük Patron (Blaze of Speed - Spectrum Quest) üçüncü, Şeker Ağa (Win River Win - Şeker Ayşe) dördüncü oldu.





Koşuyu İzlemek için Tıklayın (Click to watch)

İkinci birinciliğini alan Marvelous Iron, daha önce tek galibiyetini 1200 metre çim piste maidenda kazanarak almıştı. Nisan ayında Kv-18 Orhan Meker (S.H.) koşusunda ikincilik elde etmişti.

Baba Bernstein, G3 galibiyetleri olan bir safkan. 2001 yılında aygırlığa alınan safkan 2005 ve 2006'da Arjantin'de yılın aygırı seçilmişti. 2011 yılında uyutulmuştu. Aygırın önemli temsilcileri arasında, Japonyada G1 Asahi Hai Futurity Stakes'i kazanan Goshawk Ken, Darley G1 Alcibiades Stakes galibi Dream Empress, G1 Del Mar Futurity ikincisi Make Music For Me, G2 King Stakesi kazanan Bing Band Sound ve Arjantinde grup koşular kazanmış Bernie Blue, Pay The Man gibi isimleri sayılabilir. 

Annesi Princess Aries, 2004 satışlarında 70 bin dolara el değiştirmiş bir kısrak. Marvelous Iron dışında önemli bir başarısı olmayan dişi bir tayı daha bulunuyor.

2.Annesi Eastland ise Fransa ve Amerikada G3 koşular kazanmış, G1 sınıfta ikincilik elde etmiş başarılı bir kısrak.

Kısrak babası Royal Anthem, G1 Canadian International Stakes ve G1 Juddmonte International Stakes'i kazanmış, G1 Coronation Cup ve g1 Breeder's Cup Turf'u ikinci sırada;  G1 Queen Elizabeth Diomanod Stakesi üçüncü sırada tamamlamış başarılı bir safkan.