Download on the App Store GET IT ON Google Play
M.Al Zarooni'ye 8 Yıl Men Cezası
25 Nisan 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

M.Al Zarooni'ye 8 Yıl Men Cezası

Çalıştırdığı 11 atta yasaklı madde çıkan M.Al Zarooni bugün BHA genel merkezinde ifadeye vermeye gitmiş ve yapılan duruşma sonrasındada alacağı cezanın kesinleşmesi bekleniyordu.

Duruşma sonrası yapılan açıklamaya göre; Godolphin antrenörlerinden M.Al Zarooni'yi dinleyen BHA Disiplin Kurulu, 11 ata doping uygulaması nedeni ile çalıştırıcıya 8 yıl men cezası verdi. 


British Horseracing Authority (BHA) tarafından 9 Nisan 2013 tarihinde Newmarketteki Godolphin Moulton Paddock Stables 'te Mahmood Al Zarooni tarafından eğitilen 45 attan numune alınmış, 11 atta yasaklı madde çıktığı açıklanmıştı.

Ethylestranol ve Stanozolol kullanıldığı belirtilen atlar ve M.Al Zarooni hakkında verilecek karar bugün yapılacak duruşma sonrasında netleşecekti.

BHA ofisinde bugün duruşma devam ederken, Godolphin'in 15 atına doping nedeni ile 6 ay yarışlardan men cezası verildiği açıklanmıştı.

M.Al Zarooni'nin , 11 ata
Ethylestranol ve Stanozolol verdiğini itiraf ettiği belirtiliyor. 

Al Zarooni adına açıklama yapan Godolphin yöneticilerinden Simon Crisford: "Büyük bir hata yaptım, Şey Muhammed,Godolphin ve hayranları ile tüm yarışseverlerden özür diliyorum." açıklmasında bulundu.