Download on the App Store GET IT ON Google Play
Lion Heart Tayı Uncaptured G3 Yarışta İkinci Oldu
24 Mart 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Lion Heart Tayı Uncaptured G3 Yarışta İkinci Oldu

Amerika Birleşik Devletlerinin Turfway Park hipodromunda yapılan ve Kentucky Derby Championship Serisin sondan bir önceki yarışı olan G3 Spiral Stakes dün gece koşuldu. Black Onyx 'in (Rock Hard Ten - Kalahari Cat / Cape Town) ilk sırada tamamladığı yarışta, Uncaptured (Lion Heart - Captivating / Arch) ikinci, Giant Finish (Frost Giant - Apocalyptic / Hickman Creek)  üçüncü, Taken by the Storm (Stormy Atlantic - Paint Brush / Broad Brush)  dördüncü oldu. 5500 bin doalr ikramiyeli yarış 1710 metrede yapılırken farklar 1,5 boy, 1 boy , 1 boy olarak gerçekleşti. Koşunun bitiriş derecesi 1:51.98 olarak kayedildi.

 

Katıldığı beşinci yarışından üçüncü birinciliğini çıkaran Black Onyx, Belmont Park'ta başladığı yarış hayatının ilk koşusunda Maidenda ikinci olmuş , sonrasındaki Aqueduct pistindeki yarışı kazanarak maiden çıkmıştı. Gulfstream Parktaki Handikap yarıştaki dördüncülüğünün ardından aynı pist ve şartta bu defa kazanan Black Onyx 2013 yılının ilk birinciliğini almış oluyordu. Spiral Stakes'e süpriz bir ganyanla katılan safkan , koşunun favorisi Uncaptured'i 1,5 geride bırakarak ilk grup galibiyetini hanesine yazdırdı ve kariyer kazancınıda 407.810 dolara çıkardı. Spira Stakes birinciliği ile Kentucky Derby için 50 puanı da kazanan Black Onyx, çok önemli bir avantaj elde etmiş oldu.

Yarışı ikinci sırada tamamlayan Lion Heart temsilcisi Uncaptured favori olarak katıldığı yarışta beklenmedik bir derece elde etti. Yarış yaşamına arda arda aldığı dört birincilikle adeta zıpkın gibi giren safkan, G3 Grey Stakes'te aldığı üçüncülük sonrası G3 Iroquois Stakes'i kazanarak potansiyelinide ortaya koyuyordu. Yaklaşık bir ay sonra katıldığı G2 Kentucky Jockey Club Stakes'i de ilk srada tamamlayan safkan Kentucky Derby için favoriler arasında gösterilmeye başladı. Bu yılki ilk startına Sprial Skates ile çıkan Uncaptured, ikincilikle yetinerek 20 puanı hanesine yazdırdı.








KENTUCKY DERBY PUAN DURUMU