Download on the App Store GET IT ON Google Play
Kentucky Oaks'ı  Princess of Sylmar Kazandı
05 Mayıs 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Kentucky Oaks'ı Princess of Sylmar Kazandı

139. Kentucky Oaks koşusu Churchill Downs Hipodromunda koşuldu. Yarışı beklenilenin aksine süpriz bir isim kazandı. Kentucky Oaks her yıl 3 yaşlı dişi safkanların katıldığı önemli bir grup mücadele. 1 milyon dolar toplam ikramiyeli koşu 1800 metrede gerçekleştiriliyor. İlk Kentucky Oaks 1875 tarihinde koşuldu. dünyanın en popüler at yarışlarından biri olan Kentucky Oaks,ın 2001 yılından bu yıla kadar her sene seyirci sayısı 100 binin üzerine çıkıyor. Kentucky Oaks'ta en farklı kazanan isim 2009 yılında 20 boy farkla ilk sırada tamamlayan Rachel Alexandra. 2006 yılında ise Oaks tarihinin en süpriz ismi olan Lemons Forever 47/1 oranla kazanmıştı. Son 10 yılın Kentucky Oaks Kazananları şu şekilde sıralanıyor:






2013 yılı Kentucky Oaks 1.49.17 derece ile tamamlanırken farklar yarım boy, 2 boy , baş olarak gerçekleşti. Koşuyu süpriz yaparak Princess of Sylmar (Majetic Warrior - Strom Dixie / Catienus) jokeyi M.Smith idaresinde kazandı. İkinci sırayı geçen yılın eclipse şampiyonlarından Beholder (Henny Hughes - Leslie's Lady / Tricky Creek) alırken, Unlimited Budget ( Street Sense - Unlimited Pleasur / Valid Appeal) üçüncü, koşunun favorisi Dreaming of Julia (A.P.Indy - Dream Rush / Wild Rush) ise dördüncü oldu.

Princess of Sylmar bu birincilikle aynı zamanda ilk grup sınıf galibiyetinide hanesine yazdırdı. Daha önce sadece bir grup koşuya katılan tay, G1 Gazelle Stakes'te ikinci sırada yer almıştı. 7 yarıştan 5 birincilik 1 ikincilik çıkaran tay, toplamda 827.220 dolar kariyer kazancına ulaştı.