Download on the App Store GET IT ON Google Play
Kentucky Derby'i ORB Kazandı
05 Mayıs 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Kentucky Derby'i ORB Kazandı

139. Kentucky Derby Amerika Birleşik Devletlerinin Churchill Downs hipodromunda koşuldu. dünyanın en önemli yarışlarından biri olan Kentucky Derby , Triple Crown'un ilk ayağınıda oluşturuyor. Preakness Stakes ve Belmont Stakes öncesinde tayların ilk büyük sınavı olan yarış, "Gül Koşusu" olarakta biliniyor. İlki 1875 yılında gerçekleştirilen Kentucky Derby,de rekor derece 1:59.40 ile efsane safkan Secretariat'ın. E.Arcaro ve B.Hartack beşer birincilikle en fazla kazanan jokeyler, B.A.Jones 6 galibiyetle bu kupayı en çok kazanan antrenör. Son 10 yılın Kentuckt Derby kazananları şu şekilde;





 
139.Kentucky Derby'i J.Rosario idaresinde ORB kazandı. Aynı zamanda J.Rosairo'un ilk Kentucky Derby birinciliği olurken, jokey bu yıl Animal Kingdom ile Dubai Wolrd Cup'u da kazanmıştı. 2011 metrede 2.02.89'luk derece (çamur pist)  ile kazanan Orb (Malibu Moon - Lady Liberty / Unbridled ) 'un ardından ikinci sırayı Golden Soul (Perfect Soul - Hollywood Gold / Mr. Prospector) alırken, Revolutionary (War Pass - Runup the Colors / A.P.Indy) üçüncü, Normandy Invasion (Tapit - Boston Lady / Boston Harbor) dördüncü sırada yer aldı.



Üst üste beşinci birinciliğini alan Orb, 2012 kasım ayında Maidendan çıkmış, 2013 yılı oak ayında katıldığı handikap yarışı kazanmıştı. İlk grup startı olan G2 Besuli Stables Fountain of Youth'ı yarım boy farkla kazanan safkanın bir sonraki durağı G1 Besuli Stables Florida Derby olmuştu. Bu sınavıda birincilikle geçen Orb , katıldığı en önemli yarış olan Kentucky Derby'i de kazanarak kalitesi ve gücünü ortaya koymuş oldu. 2.335.850 dolar kariyer kazancına ulaşan Orb'un bundan sonraki hedefi Triple Crown'un diğer iki ayağınıda kazanmak olacak.