Download on the App Store GET IT ON Google Play
Japonya'da Nikkei Sho ve Mainichi Hai Koşuldu
23 Mart 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Japonya'da Nikkei Sho ve Mainichi Hai Koşuldu

Japonya'nın Nakayama Hipodromunda gerçekleştirilen 4 ve yukarı yaşlı ingiliz safkanlarına mahsus 2500 metre çim pistteki G2 Nikkei Sho koşusunu favori olarak katılan Fenomeno (Stay Gold - De Laroche / Danehill) jokeyi M.Ebina ile kazandı. Yarışta ikinciliği Capote Star (Heart's Cry - Sabbiare / Capote) alırken, Mousquetaire (Mayano Top Gun - Cherir / Sunday Silence) üçüncü, Touch Me Not (Dance in the Dark  - Touch for Gold / Mr.Prospector) dördüncü oldu.  1,5 boy, 1 boy , 1 boy farkların oluştuğu koşunun 2500 metrede bitiriş derecesi 2:32.00 olarak kaydedildi.



 

2012 yılında G1 Jaapn Cup'ı beşinci sırada tamamlayan Fenomeno, G1 Tenno Sho ve Japonyanın derbisi sayılan G1 Tokyo Yushun'da ikincilik elde etmişti. Bununla birlikte G2 St.Lite Kinen ile G2 Tokyo Hai Aoba Sho yarışlarındada birinciliğe uzanmıştı. Uzun mesafe çim pistte başarılı bir performans sergileyen Fenomeno bu yıl için iyi bir başlangıç yaparak sezondaki büyük yarışlarıa göz kırpmış oldu.

Ocak 2013 'te G2 Nikkei Shinshun'u kazanan Capote Star, sonrasında G2 Kyoto Kinen'de tabela dışında kalmıştı. Nikkei Sho'da elde ettiği yakın ara ikincilikle daha önce geçildiği Fenomeno'nun bir kez daha gerisinde kalmış oldu.

G2 Copa Republica Argentina ve Capote Star'ın kazandığı Nikkei Shinshun Hai'de aldığı ikincilik sonrası bugünde aynı rakibine geçilen Mousquetaire, henüz grup yarış birinciliği bulunmuyor.

Yarışa Fenomeno'nun ardından ikinci favori olarak katılan 2012 yılında G2 Kinko Sho'yu kazanıp G1 Arima Kinen'de Gold Ship'in ardından ikincilik elde eden Ocean Blue bu koşuda ancak dokuzuncu olabildi. 

Yarışı İzlemek İçin TIKLAYIN





Hanshin Hipodromundaki 1800 metre çim pistte koşulan G3 Mainichi Hai'yi Kizuna (Deep Impact - Categuil / Strom Cat) jokeyi Y.Take ile kazandı. Geyersworth (Daiwa Major - Reine Verte / French Deputy)' ikinci, Bad Boy (Manhattan Cafe - Miski / Miswaki) üçüncü, T M Inazuma (Black Tide - Cluster / Danzig) tabelanın son sırasında yer aldı. Farklar 3 boy, 3,5 boy, boyun olarak gerçekleşirken bitiriş derecesi 1:46.20 kayedildi.

2012 yılında G3 Nikkei Hai Niasi Stakes'te aldığı üçüncülük grup yarışlardaki en derecesi iken bugün kazanarak ilk grup yarış birinciliği elde eden Kizuna, mart ayının başında ise G2 Hochi Hai Yayoi Sho'da beşinci olmuştu.


Yarışı İzlemek İçin TIKLAYIN