Download on the App Store GET IT ON Google Play
Japonya Tenno Sho'yu Fenomono Kazandı
28 Nisan 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Japonya Tenno Sho'yu Fenomono Kazandı

Japonya'nın Kyoto Hipodromunda yılın en önemli yarışlarından biri olan G1 Tenno Sho (Spring) koşuldu. 18 atın start aldığı mücadeleyi Oiwake Farm'ın yetiştiricisi, Sunday Racing'in sahibi olduğu, H.Toda'nın antrene ettiği Fenomeno jokeyi M.Ebina ile kazandı. Koşuya favori Gold Ship'in ardından 6,2 ganyanla plase olarak katılan Fenomono çok önemli bir galibiyeti hanesine yazdırdı.


20 Nisan 2009 doğumlu Fenomono, 2011 yılındaki iki startla koşu hayatına başlamıştı. İlk koşusunu kazanıp, ikinci yarışında ise Listed Hepoful Stakes'i yedinci sırada bitiren Fenomono, 2012 yılına birincilikle başlamış, katıldığı ilk grup yarış olan G2 Hochi Hai Yayoi Sho'i altıncı sırada tamamlamıştı.  1 ay sonra koştuğu G2 Tokyo Hai Aoba Sho'yu kazanan safkan, bu yarışı ile birlikte çıkşa geçmeye başlamıştı. 2012 mayıs ayındaki G1 Japanese Derby'i ,Deep Brillante'nin ardında ikinci sırada tamamlayan Fenomono, G2 St.Like Kinen kazanmış, bugnü kazandığı Tenno Sho'nun Sonbahar ayağını Eishin Flash'ın gerisinde ikinci sırada bitirmişti. 2012 yılındaki son yarışını G1 Japan Cup'ta koşan safkan Gentildonna'nın kazandığı koşuyu beşinci sırada tamamlamıştı. 2013 yılında çıktığı ilk start olan G2 Nikkei Sho'yu 2500 metrede kazanan Fenomono arda arda ikinci grup yarış galibiyetini almış oldu.

Fenomono'nun babası Stay Gold, 50 yarışının 38'ini grup sınıflarda koşup bunlardan 4 birincilik, 8 ikincilik, 7 üçüncülük çıkaran başarılı bir safkan olmasının yanında aygırlık kariyerindeki performansı , koşu kariyerini geride bırakıyor. Orfevre, Gold Ship, Dream Journey, Makayama Festa, Nakayama Knight, Meine Ratsel, Silk Mobius, Ocean Blue, Fateful War, Bouncy Tune grup yarışlar kazanmış yavrularından dikkat çekenleri. 2012 ıyılı sonu itibariyle 980 tayından 631'i start almış ve 386'sı kazanma başarısı gösterdi. Aygırlık toplam kazancı 2012 yılı itibariyle 115 milyon dolar.






Alternatif Video: