Download on the App Store GET IT ON Google Play
Hal's Hope ve San Gabriel Stakes
14 Ocak 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Hal's Hope ve San Gabriel Stakes

ABD - * Gulfstream Park hipodromunda yapılan Grup-3 Hal's Hope Stakes'i Csaba ( Kitten's Joy - High Chant / War Chant) 1609 metrede 1:35:69 'lük derecesi ile kazandı. Pool Play ( Silver Deputy - Zuri Ridge / Cox's Ridge ) ikinci olurken, Pants On Fire (Jump Start - Cabo de Noche /  by Cape Town) yarışı üçüncü olarak tamamladı. Koşudaki farklar boyun, boyun, baş olarak gerçekleşti.

17 startından 8 birincilik çıkaran Csaba üst üste dördüncü birinciliği alarak kariyer kazancını da 372,525 dolar yaptı. Katıldığı 5 grup yarıştan 2 birincilik, 1 ikincilik, 1 üçüncülük elde eden Csaba'nın babası Kitten's Joy Secretariat S.(G1), Joe Hirsch Classic(G1), Virginia Derby(G3), Tropical Park Derby(G3), Palm Beach S.(G3), American Turf S.(G3) birincilikleri ve Breeders' Cup Turf(G1) Jefferson Cup H.(G3) ikincilikleri olan bir aygır. Baba kardeşlerinden Stephanie's Kitten  Breeders' Cup Juvenile Fillies Turf (G2), Dean's Kitten Lane's End S.(G2), Banned  American Turf S. (G2), Del Mar Derby (G2), Jefferson Cup S. (G3) yarışlarından galibiyetle ayırlmış dikkat çeken isimler. Kısrak babası War Chant Breeders' Cup Mile G1, Oak Tree Breeders' Cup Mile G2, San Rafael S. G2'de birincilik,  Santa Anita Derby G1'de ikincilik almış bir önemli bir aygır. 

Koşunun ikincisi olan Pool Play, 34 yarıştan 7 birinilik, 7 ikincilik çıkarmış başarılı bir safkan. 18 grup yarışından 2 birincilik, 11 tabela çıkaran Pool Play'ın baba kardeşlerinden Breeders' Cup Juvenile Fillies (G1) birincisi Silverbulletday en önemli isim olarak görünüyor. Kısrak babası Coxs Ridge'nin taylarından 7 grup-1 birinciliği olan Lifes Magic etkili bir referans olarak dikkat çekiyor. 

7 grup yarışında 2 defa birinci 2 defa ikinci olan Pants On Fire'in baba kardeşlerinden  Rail Trip ve Prayer For Relief'in ,1 milyon doların üstünde kazançları bulunuyor. 



* Santa Anita Park hipodromundaki diğer stakes yarış olan G2-San Gabriel Stakesi Jeranimo (Congaree - Jera / Jeblar) jokeyi R.Bejerano ile kazandı. Temple's Door (Leroidesanimaux (BRZ) - Chetak (IRE) / Halling ) ikinci olurken , Chosen Miracle  (Ghostzapper - Royally Chosen /  In Excess (IRE) üçüncü oldu. 1810 metredeki yarışta bitiriş derecesi 1.46:50, farklar 2 boy, yarım boy, 1 boy olarak gerçekleşti.

1.197.400 dolar kazanca ulaşan Jeranimo, beşinci grup yarış birinciliğini alarak toplamda 32 startında dokuzuncu birinciliğini almış oldu. Geçen yıl ikinci olduğu San Gabriel Stakes'i bu yıl kazanma başarısını gösteren safkanın babası Congaree 10 grup yarış galibiyeti olan bir aygır olmak birlikte taylarından en fazla kazanca sahip ismi Jeranimo olarak görünüyor. 

Temple's Door'un baba kardeşlerinden Kentucky Derby (G1) birincisi , Preakness S. (G1) ve Breeders' Cup Mile (G1) ikincisi Animal Kingdom dikkat çekerken; Eclipse S. (G1), International S. (G1) kısrak babası hanesinde Halling bulunuyor. Halling'in en fazla kazanç elde eden ismi ise çok yakından tanıdığımız Sakarya, Ankara, TJK,  Celal Bayar koşuları birincisi Hakkar olarak karşımıza çıkıyor. Cavalryman ve Opinion Poll diğer iki önemli tayı olarak safkana çok önemli referans kaynağı oluyor.

2004 Breeders' Cup Classic (G1) galibi 2004 yılı en iyi atı seçilen Ghostzapper'in tayı Chosen Miracle, 11 startından dört birincilik almasına rağmen henüz grup yarış birinciliği bulunmuyor.