Download on the App Store GET IT ON Google Play
Gökhan Yılmaz İçin Söz YKK'da
06 Mart 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Gökhan Yılmaz İçin Söz YKK'da

5 Mart 2013 tarihinde Adana Yeşiloba Hipodromundaki yarış programının 5.Koşusunda start alan Demironur isimli 8 yaşındaki arap atının koşuyu kaybetmesi sonrasında safkanın aprantisi Gökhan Yılmaz, Adana Komiserler Kurulu tarafından Yüksek Komiserler Kuruluna sevk edildi.
 

Yarışın favori ismi olan Demironur koşunun son metrelerinde kazanma izlenimi veriyorken binicisi Gökhan Yılmaz birden ayağa kalkarak safkana olan teşviğini kesmiş ve aynayı Uçanok'un ardından ikinci sırada yarım boy farkla geçmişti. Yarış içinde yaşanan bu olay yarışseverler tarafından tepkiyle karşılanırken özellikle sosyal medyada geniş yankı buldu.
 

Demironur'un son kamçı esnasında ayak değiştirdiğini ve bu durumun daha öncede yaşanıp safkanın devrildiğini, buna sebebiyet vermemek adınada teşviği kesmek zorunda kaldığını" açıklayan safkanın aprantisi Gökhan Yılmaz hakkında Adana Komiserler Kurulu tarafından düzenlenen Raporda şu ifadelere yer verildi:

"Adana Yeşiloba Hipodromunda 05.03.2013 tarihinde yapılan 5. koşuda 5 numaraya kayıtlı DEMİRONUR isimli atın binicisi Gökhan YILMAZ, yarışı önde götürürken son 20 metrede koşuyu kazanmak amaç ve çabası göstermeyerek yarışı ikinci olarak tamamlamıştır.Apranti Gökhan YILMAZ atını, koşuyu kazanmak amaç ve çabası ile koşturmadığından dolayı, 08.03.2013 tarihinden geçerli olmak üzere, Kurulumuzca tedbir konularak, konu Yüksek Komiserler Kuruluna bildirilmiştir"