Download on the App Store GET IT ON Google Play
Godolphin İçin Kara Gün
22 Nisan 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Godolphin İçin Kara Gün

British Horseracing Authority (BHA) tarafından 9 Nisan 2013 tarihinde Newmarketteki Godolphin Moulton Paddock Stables 'te Mahmood Al Zarooni tarafından eğitilen 45 attan numune alınmıştı, bugün itibariyle de çıkan sonuçlar neticesinde 11 attan yasaklı madde çıktığı açıklandı.





Ethylestranol yasaklı maddesi çıkan atlar:
Desert Blossom
Certify
Fair Hill
Ghostflower
Orkney Island
Sweet Rose
Valley Of Queens

Stanozolol yasaklı maddesi çıkan atlar:
Artigiano
Bathrat Amal
Opinion Poll
Restraint Of Trade

Ethylestranol ve Stanozolol, müsabaka içi veya dışında kullanımı her zaman yasaklı olan maddeler arasında bulunuyor ve anabolizmayı uyaran güçlü birer doping maddesi olarak kabul ediliyor.



Gelecek ay koşulacak Dişi Tay Denemenin favori isimlerinden Certify'i yasaklı madde nedeniyle büyük ihtmialle koşmayacaktır.

Al Zarooni yaşanan olaylarla ilgili tüm sorumuluğun kendisine ait olduğunu , hata yaptığını kabul ettiğini, kullanılan ilaçların yarış dışında yasaklı madde olarak nitelendirildiğini bilmediğini belirtirken, Godolphin Menejerlerinden Simon Crisford ise, yaşananların godolphin için şok edici ve kara bir gün olduğunu açıkladı.

Godolphin sahibi Şeyh Muhammed açıklamasında; soruşturmanın sonucunu bekleyeceklerini ancak godolphin olarak şimdiden iç denetim mekanizamalarının gözden geçirileceğini belirtti.

BHA, sürecin çok hassas olduğunu en kısa zamanda neticelendirmeyi istdediklerini açıkladı.