Download on the App Store GET IT ON Google Play
G3 Tali Çalbatur Koşusunu Tonya Kazandı
26 Nisan 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

G3 Tali Çalbatur Koşusunu Tonya Kazandı

İstanbul Veliefendi Hipodromundaki  G3 Tali Çalbatur koşusunu N.A.Kuyumciyan'ın yetiştirdiği,  N.Kibar'ın sahibi olduğu, S.Keresteci'nin antrene ettiği Tonya (Unaccounted For - Pergola / Mtoto) jokeyi M.Kaya ile kazandı. Yarışta ikinciliği White Lily (Shining Wolf - Enhance / Entrepreneur) alırken, Chata Box (Sheer Honor - Stand Up Please / Mistertopogigo) üçüncü, Lady Kentucky ise (Sun King - Bent Creek City / Carson City) dördüncü oldu. 1600 metre çim pistte bitiriş derecesi 1,34.85 olurken farklar yarım boy, 1,5 boy, 1,5 olarak gerçekleşti.


Koşuyu izlemek için Tıklayın  (Click here to Watch.)

Tonya , ikinci grup yarış galibiyetini alırken , ilk grup birinciliğini ise ağustos 2009'da henüz ikinci yarışı olan 1200 metre çim pistteki G3 I.İnönü Koşusunda almıştı.
2 yaşlılığında, G2 Siay ve Sah Der. koşusunda dördüncü, G1 Çaldıran Koşusunda beşinci olurken;3 yaşlılığında, G1 Dişi Tay Denemede beşincilik elde etmişti. 4 yaşlılığında ise G3 Orhan Doğa Özsoy koşusunu ikinci sırada tamamlamıştı. 5 yaşında katıldığı G2 Zübeyde Hanım koşusunda dördüncü sırada yer alırken, A3 Harem koşusunda ise üçüncü olmuştu.

Son galibiyeti ile kariyer kazancını 583.800 TL'ye çıkaran Tonya'nın babası Unaccounted For'un koşan 263 adet tayından 173'ü koşu kazanırken aygırın toplam kazancı 37 milyon TL'nin üstünde bulunuyor.  ülkemizin "başarılı" aygırlarından. Derviş Ağa, Mystical Storm, Azaraks, Gülengül, Chi, Midas Touch, My Sea gibi dikkat çeken temsilcileri bulunuyor.

Annesi Pergola, 2001 yılı Kısrak koşusu birincisi başarılı bir isim. I. İnöünü'de üçüncülük, Nenehatun'da ise dördüncülük dereceleri bulunuyor. En başarılı tayı Tnoya olurken, dikkat çeken bir diğer tayı ise Phantom Boy. Toplamda koşan 5 tayının 83 yarışta 13 birinciliği, 10 ikinciliği bulunuyor.

Kısrak Babası Mtoto'nun; G1 QE Diamond Stakes, G1 Coral Eclipse Stakes, G2 Prince of Wales Stakes birincilikleri yanında dünyanın en önemli koşularından biri olan Prix de L'Arc de Triopmhe'de ikinciliği bulutonuyor. 1987 yılında İngiltere'de 4 yaşlı erkek şampiyon seçilen Mtoto, 1989 ile 2006 yılları arasında aygırlık görevini sürdürdü.