Download on the App Store GET IT ON Google Play
Fransa'da Tay Denemeler Koşuldu
14 Mayıs 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Fransa'da Tay Denemeler Koşuldu

Avrupa'da ilkbahar yaz sezonu ile birlikte grup yarışların başlaması bu mevsimde gözleri tay denemelere çevirdi. Amerika Birleşik Devletlerinde Kentucky Derby ve Kentucky Oaks koşuları sonrasında , geçtiğimiz hafta İngiltere'de de tay denemeler koşulmuştu. Bu hafta tay denemeler için durak Fransa oldu.


G1 Poule D'essai Des Poulains adıyla koşulan Erkek Tay Denemeyi T.Thulliez idaresindeki Style Vendome (Anabaa - Place Vendome / Dr.Fong) kazandı. Yarışta Dasharton (Dansili - Top Toss / Linamix) ikinci, Intello (Galileo - Impressionante / Danehill) üçüncü, Gale Force Ten (Oasis Dream- Ronaldsay / Kirkwall) dördüncü sırada yer aldı.  1609 metredeki koşunun bitiriş derecesi 1.34.68 olurken farklar boyun, baş, baş olarak gerçekleşti.



Altıncı yarışından beşinci birinciliğini alan Style Vendome, ilk yarışındaki ikincili sonrasındaki tüm yarışları ilk sırada tamamlayarak başarılı bir seri yakalamış durumda. Erkek Tay Deneme öncesinde katıldığı tek grup yarış olan G3 Prix Djebel'i de 2,5 boy farkla ilk sırada tamamlamıştı. Tayın bir sonraki durağı 18 Haziran Ascot'taki G1 St James Palace Stakes olacak.








G1 Poule D'Essai Des Pouliches (Dişi Tay Deneme) koşusunu C.P.Lemaire idaresindeki Flotilla (Mizzen Mast - Louvain / Sinndar) kazanırken, Esoterique (Danehill Dancer - Dievotchka / Dancing Brave) ikinci, Tasaday (Nayef - Tashelka / Mujahid) üçüncü, Zurigha (Cape Cross - Noyelles / Docksider) dördüncü oldu.



Altı yarıştan üç birincilik çıkaran Flotilla, katıldığı dört grup sınıf yarıştan üst üste ikinci birinciliğini almış oldu. Safkan 2 Kasımda Santa Anita pistindeki G1 Breeders' Cup Juvenile Fillies Turf koşusunu 1 boy farkla kazanmıştı. Flotilla'nın bir sonra durağı 12 Haziranda Ascot G Coronation Stakes olabilir.