Download on the App Store GET IT ON Google Play
Film Devam Ediyor: Kraliçe Black Caviar 24
22 Mart 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Film Devam Ediyor: Kraliçe Black Caviar 24

Şampiyon Sprinter Black Caviar (Bel Esprit - Helsinge / Desert Sun), Avustralya Moone Valley hipodromundaki William Reid Stakes'i kazanarak geçilmezlik serisini 24 yarışa çıkardı. Peter Moody'nin antrenörü olduğu jokeyliğini Luke Nolen'in yaptığı Black Caviar, 1200 metredeki grup 1 mücadeleyi çok rahat bir şekilde uzak fark yaparak kazanarak kariyer kazancını 7.340.000 dolara çıkarmış oldu. Yarışta Karuta Queen (Not A Single Doubt - Card Quenn/Final Card) ikinci olurken, Fawkner (Reset - Dane Belltar /Danewin)  üçüncü, Luckygray (Bradbury's Luck - Damah Lady / Mukaddamah) ise tabalenın son sırasında yer aldı.


 

Kazandığı 24 yarışın 14'ü grup 1 olan safkan, 1980'lerin unutulmaz isimlerinden Kingston Town 'un bu alandaki rekorunuda egale etti. İki safkanı 13 grup 1 yarış galibiyetiyle Sunline ve Tie The Knot takip ediyor.

"Avustralya'nın Yarış Kraliçesi" Black Caviar,  William Reid Stakes'i ikinci defa kazanma başarısı gösterdi. Daha önce 2010 yılında kazandığı William Reid Stakes'i , Manikato 1979-1983 yılları arasında beş yıl üst üste ilk sırada tamamlamıştı.

Safkanın muhtemel bir sonraki yarışı 13 Nisan'daki TJ Smith Stakes (1200m) olabilir.  Bununla birlikte safkanın ilgilileri; Royal Ascot'taki Global Sprint Challenge'nin bir ayağını oluşturan eski adıyla Golden Jubilee yeni adıyla Diamond Jubilee Stakes'te yarışmayı arzuladıkarını belirtiyorlar.




Safkanın sahiplerinden Neil Werrett; " TJ Smith Stakes için emin olmamakla birlikte Royal Ascot'u şahsen tercih  ediyorum " şeklinde bir açıklama yaparken , Gary Wilkie ise ; Yarım kardeşi All To Hard'ın da start alması beklenen All Aged Stakes (1400 m) 'e ise sıcak bakmadığını ve kraliçeyi tekrar İngiltere'de görmek istediğini dile getirdi.  Bu açıklamalar sonrasında görünen o ki  Black Caviar'ı bu sezon yeniden İngiltere'de izleyebiliriz.

Antrenör Peter Moody'e göre Black Caviar'ı durdurulması için yoğun bir yağmur'un yağışının olması gerekiyor. Ancak bu şekildeki bir pistte Black Caviar'ın geçilebilir. Moody'nin bu açıklaması, rakiplerinin bir anlamda yağmur duasına çıkmalarını sebep olabilir.

Safkanın jokeyi Nolen ise; yarış içerisinde Black Caviar'ın 600 metre direği ile artık kendi yarışını yaptığını  ve çok fazla müdahalesinin olmadığı belirterek , kraliçenin ne denli kolay bir yarış çıkardığını gözler önüne seriyor.