Download on the App Store GET IT ON Google Play
Eclipse Ödülü Sahibi Questing Emekli Oldu
09 Şubat 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Eclipse Ödülü Sahibi Questing Emekli Oldu

2012 yılı Eclipse Ödüllerinde En yi 3 Yaşlı Dişi Atı seçilen Questing, yarış kariyerini noktaladı. Emekli olmasındaki neden, arka ayak bileğinde yaşadığı sorunun nüksetmesi olarak açıklandı. Damızlık kısrak olarak bu sene içerisinde Darley aygırlarından Bernardini'yi ziyaret edecek.
 

Godolphin tayı Questing (Hard Spun - Chercheuse / Seeking The Gold) , 2011 yılında İngliterede başldığı yarış hayatına birincilikle başladıktan sonra , bu ülkede iki yarışa daha katılarak Kasım ayında Amerika Birleşik Devletlerin'e gelmişti.


Ülkedeki ilk yarışı Churchill Downs'daki Grup-1 Breeders' Cup Juvenile olmuştu. My miss Aurelia'nın kazandığı yarışı 11 boy geride beşinci tamamlayan Questing, sonraki üç yarışını şartlı gruplarda yaparken 2012 yılının temmuz ayında 1810 metredeki  Grup-1 Amerikan Oaks'ı 4 boy farkla kazanırken, yaklaşık bir ay sonra bu defa Grup-1 Alabama Stakes'i 9 boy farkla ilk sırada tamamlamıştı. Alabama Stakes'te  1990 yılından bu yana en iyi dereceyi gerçekleştiren Questing, dişi safkanlar arasında önemli bir yer edinmeyi başarmıştı.  Grup-1 Cotillion Stakes'te daha önce 11 boy gerisinde kaldığı My Miss Aurelia'ya bu defa baş farkıyla geçilerek ikinci olan Questing'in kariyerinde son yarışı Grup-1 Breeders' Cup Ladies' Classic oldu. Bu koşuda yarışın başında grubun en gerisine düşen ve bir sorun yaşadığı belli olan Questing, her metrede daha fazla geriye düşerken ilk dörtyüz geçilirken yarışı bırakarak derecesiz olarak yarışı tamamlamıştı.


11 yarışından ikisi grup-1 olmak üzere 4 birincilik çıkararak 876.876 dolar kariyer kazancı elde eden başarılı kısrağın tayı şimdiden merak edilmeye başlandı.




 


2012 Coaching Club American Oaks




 

2012 Alabama Stakes