Download on the App Store GET IT ON Google Play
Dünya Yarışçılığından Son Haberler
08 Haziran 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Dünya Yarışçılığından Son Haberler

* Arjantin'in en önemli koşularından biri olan 2400 metredeki G1 Gran Premio 25 de Mayo'yu kazanan Ordak Dan'ın hedefinin Breeders' Cup Turf olduğu açıklandı.


* 28 yarışta 21 birinciliği bulunan ve 4.5 milyon dolar kazanç elde etmiş olan More Joyous (More Than Ready - Sunday Joy / Sunday Silence) Frankel ile aşım yaptırılmak üzere ilgilileri tarafından emekli edildi. Kısrak Avustralya'da Black Haviar, Makybe Diva ve Sunline ile birlikte önemli dişi safkanlardan biri olarak dikkat çekiyor. Eylül ayında İngiltere'ye gitmesi bekleniyor.


* Japonya'nın uzun mesafe safkanlarından, 3400 metre G3 Diamond Stakes galibi Admire Rakti'nin hedefinin Melbourne Cup olduğu ve safkanın bu hedef doğrultusunda çalışmalarına devam ettiği açıklandı.


* Bu yıl Fransa Erkek Tay Deneme'yi kazanan ve 6 yarışta beş birincilik, bir ikincilik alan Style Vendome'u Sheik Joaan Al Thani satın aldı. Thani böylece elindeki güçlü safkanların yanına bir yenisini eklemiş oldu. Toronado, Planteur ve Olymic Glory'nin yanına Style Vendom'un da gelmesiyle güçlü bir kadro oluşturdu. Style Vendom'un bir sonraki hedefi ise Chantilly'deki G1 Prix Jean Prat koşusu.


* 173. Fransız Derbisi'ni Intello kazandı. Galileo temsilcisi safkan 2100 metre çim pistte 2 boy farkla ilk sırada tamamladı. Intello böylelikle beşinci yarışından dördüncü birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.


* Japonya'nın önemli yarışlarından biri olan 1600 metre G1 Yasuda Kinen'i Lord Kanaloa kazandı. G1 Hong Kong sprint, G1 Sptinters Stakes ve G1 Takamatsunomiya Kinen galibiyetlerin sonra dördüncü G1 zaferini hanesine yazdırmış oldu.


* Avustralya'nın en büyük yarış atı sahiplerinden biri olan Gerry Harvey, Fransız Derbisi galibi 6 grup yarış birinciliği bulunan Reliable Man'i satın almak için girişimlerini arttırıyor. Bunun için milyon dolarları göden çıkarmış durumda olan Harvey eğer safkanı alabilirse yeni sezonda Yeni Zelanda'da aygır olarak kullanacağını açıkladı.


* Antrenör Gerard Butler, M.Al Zarooni'ye benzer biçimde doping suçlaması ile karşı karşıya...Test yapılan dokuz atından altısında testler pozitif çıkarken konu ile ilgili soruşurma devam ediyor.


* Çin'den 24 öğrenci bu yılki Dubai Uluslararası Safkan Staj Programına katılacak. Ağustos ayında başlayıp 10 sürecek programda katılımcılar Dubai'yi ziyaret ederek buradaki atçılık gelişimini yerinde izleyecek. Pekinde toplanacak öğrenciler, Darley'in Amerika, Avustralya, İrlanda, Japonya ve İngiltere haralarından birine gönderilecek. Programa katılan öğrencilerin okudukları lisans programları arasında İngilizce, Veterinerlik, Gazetecilik, Hukuk, İletişim, Yönetim Bilimi, Dil Bilimi, Genetik ve Biyoteknoloji, Nükeller Teknoloji, Çevre Bilimi, Mühendislik Mekaniği, Muhasebe ve Finans bölümleri bulunuyor.