Download on the App Store GET IT ON Google Play
Dünya Yarışçılığından Son Haberler
29 Mayıs 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Dünya Yarışçılığından Son Haberler

* Arjantinli jokey Jorge Ricardo 26 Mayıs'ta kazanarak kariyerindeki birincilik sayısını 12.000'e çıkardı ve bu alanda bir rekorun sahibi oldu. 2008 yılında 10 bin, 2010 yılında ise 11 bin yarış kazanma sayısına ulaşmıştı. Güney Amerika'da 160 G1 koşu kazanan jokey 1993 yılında Brezilya'da bir sezonda 477, 2008 yılında da Arjantin'de 467 koşu kazanarak rekor kırmıştı. Kuzey Amerika'da ise Russell A. Baze, 29.05.2013 tarihi itibariyle 11.956 koşu birinciliği ile Jorge Ricardo'nun rekoruna en çok yaklaşan isim durumunda.


* Yarış kariyerini noktalayan yenilgisiz şampiyon sprinter Black Caviar'ın, Avustralya'da eylül ayında başlayacak aşım sezonunda ilk eşleşmesini More Than Ready ile yapması bekleniyor.


* Qatar Racing Ltd. cuma günü Epsom'da koşulacak Investec Oaks'n favorisi Secret Gesture'nin yarım hissesini satın aldı. Secret Gesture bir önceki yarışı olan Oaks Trial Stakes'i 10 boy farkla kazanmıştı.


* Dubai World Cup üçüncüsü ve geçen gün koşulan Prix d'ıspahan'ı ikinci sırada tamamlayan Planteur'un hedefinin Breeders' Cup Classic olduğu ve bu koşu öncesi yaz döneminde dinlenme süreci geçireceği açıklandı.


* Racingpost internt sitesinde yarış otoriteleri ve kullanıcılar arasında yapılan yapılan oylamaya göre Urban Sea, yeni jenerasyon safkan ve aygır anneleri arasından en iyi kısrak seçildi. Yapılan oylamada Urban Sea %27 oy alırken , Helsinge %15, Hasili %7, Hellenic %6, Park Express %5, Height of Fashion %4, Darara %3, Set Free %3, Alruccaba %2, Daltawa %2, Magnificient Style %2 oy aldılar.


* Chopin, Epsom'daki Investec Derbi'de, Almanya'yı temsil edecek ilk safkan olacak.


* Coolmore aygırlarından Henrythenavigator ve Dylan Thomas yaklaşan güney amerika aşım sezonunda Şili'nin Don Alberto harasında hizmet verecekler.


* Frankel'in anneden kardeşi Bullet Train, bahar sezonunda Avustralya'da damızlık hizmeti verecek.


* Avustralya'lı sprinterler Shameexpress ve Sea Siren için hedef Royal Ascot'taki Diamond Jubilee olarak açıklandı.


* Toruk Macto'nun babası Authorized'in güney yarımküre aşım sezonu için Şili'nin Cordilliera harasında hizmet vereceği açıklandı.