Download on the App Store GET IT ON Google Play
Dubai World Cup'ın Yıldızları
29 Mart 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Dubai World Cup'ın Yıldızları

30 Mart günü Dubai Meydan Hipodromunda yapılacak koşulardan dünyanın en yüksek ikramiyeli yarışı olan Dubai World Cup'ta 13 safkan start alacak. 10 milyon dolar toplam ikramiyeli koşunun bu yıl çok daha çekişmeli geçmesi bekleniyor. 1996 yılından itibaren düzenlenen ve bu yıl 18.'si yapılacak Dubai World Cup Karnavalının final gününde 9 koşu safkanlar start alacak. Bu yarışlardan sekizine Türkiye'den müşterek bahis yapılabilecek. 







TREASURE BEACH: Galileo temsilcisi 5 yaşındaki safkan, 2010 yılında yarış kariyerine iyi bir başlangıç yaparak ilk 10 koşusundan 5 birincilik 3 ikincilik çıkarmayı başarmıştı. Bu yarışlar içerisinden Frankel'in kazandığı G2 Juddmonte Royal Lodge Stakes'te üçüncü, Pour Moi'nin kazandığı G1 Investec Derby'de ikinci olurken; G3 Chester Vase, G1 Irish Derby ve G1 Secreteriat Stakes yarışlarını ilk sırada tamamlamıştı. Geçen yıl Dubai Sheema Classic'te start alan safkan Cirrus Des Aigles'in kazandığı koşuyu dördüncü sırada tamamlamıştı. Meydan sonrası şansını Hong Kong Sha Tin hipodromunda deneyen ancak istediği sonucu alamayarak Rulership'in kazandığı koşuda dokuzunculuk elde eden Treasure Beach'in yolu bu defa Amerika Birleşik Devletine uğradı. Belmont Park'ta G1 Man O'War Stakes'te Point Of Entry'nin gerisinde beşincilik ve G1 Invitational Stakes'te ikincilik alan safkan , Little Mike'in kazandığı Breeders' Cup Turf'ta onuncu sırada yer almıştı. 2012 yılındaki son yarışı bu olan safkan bu sene ilk koşusunu meydan hipodromunda yaparken bugünkü rakiplerinden Hunter's Light'in kazandığı yarışta altıncı olabilmişti. Kariyerinde katıldığı ilk sentetik pist yarışıda olan G1 Al Maktoum Challange sonrası ikinci sentetik pist yarışını World Cup'ta yapacak Treasure Beach'in antrenörlüğünü Güney Afrika'nın baş antrenörlerinden Mike de Kock yapıyor.20 yarışında 5 birinciliği olan safkanın 2,5 milyon dolara yakın bir kariyer kazancı bulunuyor.







RED CADEAUX: 2009 yılında İngilterede Handikap yarışlarla başladığı kariyerinde esas sıçramayı 2011 yılında kazandığı Listed Braveheart Handicap ile yapan safkan , sonrasında G3 Curragh Cup'ı ilk sırada tamamlayarak üst gruplar için göz kırpmıştı. G2 sınıfta iki başarısız yarışın ardından İrlanda'nın en önemli yarışlarından biri olan G1 The Irish Field St.Leger'da üçüncü olan Red Cadeaux, tercihini Avustralya'dan yana kullanarak uzun bir yolculuk sonrası katıldığı Flemington'da ki Dünyanın en büyük yarışlarından Melbourne Cup'ta Dunaden'in ardından burun farkla ikincilik alınca artık tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Flemington sonrası rotasını Sha Tin'e çevirerek yine Dunaden'e geçilerek üçüncü olup , İngiltere'ye geri dönen safkan G3  Sagaro Stakes'te Colour Vision'un gerisinde ikinci kalırken , G2 Yorkshire Cup 'u kazanmayı başarmıştı. Böylelikle 2012 yılına çok iyi bir başlangıç yapan safkan,aynı sene içerisinde  G1 Diamond Jubilee Coronation Cup 'ta ikincilik, G2 Hardwicke Stakes ve G2 Goldsmith Stakes'te üçüncü sırada yer almıştı. 2012'nin son üç yarışını ise üç ayrı ülkede (Avustralya, Japonya, Hong Kong) yaparken bu koşularından sadece birini kazanma başarısı göstermişti. 2011 yılında ikinci ısrada tamamladığı Melbourne Cup'u bu defa sekizinci sırada tamamlayan safkan , Gentildonna'nın kazandığı Japan Cup 'ıda yine sekinci sırada bitirdi. 2013 World Cup öncesi son yarışını Sha Tin'de yaparak G1 Hong Kong Vase'i kazanan Red Cadeaux'in 2,8 milyon dolar kariyer kazancı bulunuyor.






DULLAHAN: Churchill Downs'ta başladığı kariyerinde üç yarış sonra Saratoga'da ki G2 With Anticipation Stakes'te ki  üçüncülük derecesi ile sınıf atlayan safkan G1 Dixiana Breeders' Futurity 'i kazanarak artık farklı bir kimlik kazandı. Hansen'in kazandığı , Union Rags'ın ikinci olduğu G1 Breeders' Cup Juvenile'de dördüncü olan safkan, 2012 yılındaki ilk yarışında G3 Palm Beach Stakes'te üçüncü olurken G1 Blue Grass Stakes'i kazanarak kendini Kentucky Derby'i attı. 2012 yılı Kentucky Derby'i I'll Have Another ve Bodemeister'in arkasında üçüncü sırada tamamlamıştı. Aynı yıl içerisnde sadece G1 Pacific Classic Stakes'i kazanma başarısı gösteren Dullahan, bu sene içerisinde 9 Martta Meydan Hipodromunda African Story'nin ilk sırada tamamladığı G3 Burj Nahaar'da onbirinci olabilmişti. 15 yarışından sadece 3 birincilik çıkarabilmesine rağmen 1,7 milyon dolar kazancı bulunuyor.






HUNTER'S LIGHT: Kempton Park sentetiğinde aldığı ikincilikle kariyerine başlayan safkan, ilk grup deneyiminde sekizinci olabilmişti. Handikap gruplarda üç birincilik alarak 2011 yılını kapatan Hunter's Light, 2012 yılında G3 Gerard Stakes'teki üçüncülüğü sonrası, G2 Hardwicke Stakes'te bugünkü rakibi Red Cadeaux'un üçüncü sırada yer aldığı koşuyu yedinci sırada tamamlamıştı. Bu yarışı sonrasında adeta farklı bir kimliğe bürünen safkan, Longchamp G2 Qatar Prix Dollar 'da aldığı ikincilik dışında katıldığı diğer 5 koşuyu kazanma başarısı gösterdi. Aldığı birincilikler; G3 Lancaster Stakes, Veliefendi'deki G2 Uluslarası Anadolu Koşusu, Roma'da ki G1 Premio Roma  yarışları ile 2013 yılında Meydan hipodromundaki G2 Al Maktoum Challange R2 ve Al Maktoum Challange R3 koşularıydı. 17 yarışta dokuz birinciliği bulunan safkanın 800 bin dolar kazancı bulunuyor.






CAPPONI: 2010 yılında handikap yarışlarda 4 birincilik alarak kariyerinin ilk yılını geride bırakan safkan, 2011 yılında sadece bir koşu görerek 2012 yılında Meydan hipodromunda beş yarışa katılmış ve bu koşularından hepsi 2000 metrede olmak üzere üç birincilik, iki ikincilik elde etmiş. Bu yarışlarından G1 Al Maktoum Challange'i kazanırken 2012 World Cup'u Monterosso'nun ardından ikinci sırada tamamladı. Yaklaşık 1 yıl sonra katılacağı 2013 World Cup öncesi 2,3 milyon dolar kazancı bulunuyor.






SIDE GLANCE: İlk grup yarışını 12 koşu sonrası Ascot'ta G2 Summer Mile Stakes'te yaparak üçüncü olan safkan, bir sonraki koşusunda G3 Sovereign Stakes'i kazanma başarısı gösterdi. İlk yurtdışı yarışı olan G1 Woodbine Mile Stakes'i dördüncü sırada tamamlayarak İngiltere'ye geri dönen Side Glance, G3 Inventec Diomed Stakes birinciliği dışında Frankel'in kazandığıs G1 Queen Anne Stakes , G3 Strensall Stakes ve G2 Nayef Joel Stakes yarışlarında ikinci sırada yer alırken, G1 Queen Elizabeth II Stakes'i altıncı, bu yıl Meydandaki tek yarışı olan G1 Jebel Hatta 'yı ise dördüncü sırada tamamladı. 50 bin dolar kazancı olan safkanın 25 koşuda 7 birinciliği bulunuyor.







PLANTEUR: 6 yaşında olmasına rağmen şuana dek 19 yarış koşan safkan ,startlarından 6 birincilik, 5 ikincilik elde etmiş. İlk grup yarışına dördüncü koşusunda çıkan safkan Longchamp'taki Prix Noailles'i kazanmıştı. Chantily ve Longchampta katıldığı koşularından ikincilikler çıkarırken bunlar arasından dünyanın önemli koşularından Qatar Prix De L'Arc De Triopmphe'yi dokuzuncu sırada tamamladı. G1 Hong Kong Cup'ı beşincilikle tamamladıktan sonra Longchampta ard arda G2 ve G1 sınıfta kazanan safkan, 2011 yılındaki diğer yarışlarında tabela yapamadı. 2012 yılındaki ilk yarışını Meydan hipodromunda yapan Planteur, World Cup'u Monterosso ve Capponi arkasında üçüncü sırada tamamladı. Aynı yıl katıldığı üç yarışından Longchamptaki G1 koşusunu ikinci sırada tamamlayan Planteur, 2013 yılında katıldığı tek koşuyu Lingfiled'de Class 1 sınıftaki Listed yarışta yaparak kazanmayı başardı.





 
ROYAL DELTA: 15 yarıştan 9 birincilik, 3 ikincilik alarak başarılı bir kariyer görüntüsü çizen safkan ilk grup birinciliğini üçüncü yarışında Pmlico'da G2 Susan Stakes'i kazanarak elde etti. G1 American Oaks'ı üçüncü sırada tamamlarken, G1 Alabama Stakes'i ilk sırada tamamladı. G1 Invitatinoal Stakes ve G3 Sabin Stakes yarışlarında ikinci olurken ,Meydan'daki ilk startına 2012 yılında World Cup ile çıktı. Bu yarışını dokuzuncu sırada tamamlayan safkan için bundan sonraki süreç çok parlak geçti. Öyleki  katıldığı 6 yarışın beşini kazanırken birinde ikinci oldu. Sadece G1 Invitational Handicap'ta ikinci sırada yer alırken, G2 Fleur De Lis Handicap , G2 Delaware Park Handicap, Beldame G1 Invitational Handicap, G1 Breeders' Cup Ladies' Classic ve son yarışında G2 Sabin Stakes'i  ilk sırada tamamladı. Royal Delta'nın 2013 World Cup öncesi kariyer kazancı 3,7 milyon dolar.






MEANDRE: Aldığı iki birincilik sonrası çıktığı ilk grup yarış olan G1 Juddmonte Grand Prix De Paris'i kazanan safkan , G2 QatarPrix Niel  ve G3 La Coupe'yi ikinci sırada tamamlerken aynı yıl içinde katıldığı Qatar Prix De L'Arc De Triopmphe'yi ise altıncı sırada tamamladı. 2012 yılı içerisinde G1 Grand Prix De Saint-Cloud ile G1 Von Berlin yarışlarını ilk sırada bitirirken , G2 Qatar Prix Foy ve Sha Tin'deki Hong Kong Vase'de ikinci oldu. 2013 yılı içindeki tek yarışını Chantilly'de yaparken 1600 metredeki koşusunda dördüncü sırada yer aldı.






MONTEROSSO: 2010 yılında İngiltere'deki yarışlarında handikap sınıflarda başarılı yarışlar yaparken aynı yıl katıldığı dört grup yarıştan sadece Ascot'taki G2 King Edward VII Stakes'i kazanma başarısı göstermişti. 2011 senesi için Meydan Hipodromunu tercih eden safkan katıldığı iki yarıştan G2 Dubai City Of Gold'u kazanırken, Dubai Wolrd Cup'ta üçüncü sırada yer almıştı. 2012 yılı ise safkan için kariyerinin zirvesi olarak nitelendirilebilecek bir zaferi yaşadığı sene olacaktı. Bu yıl Al Maktoum Challange R3 'de dördüncü sırada yer alırken, katıldığı Dubai World Cup 'u süpriz yaparak kazanma başarısı göstermişti. 2013 yılındaki tek yarışını Al Maktoum Challange R3'de koşarken ancak onuncu sıraya yerleşebilmişti. 






AFRICAN STORY: Katıldığı 14 yarıştan 12 tanesini ilk üç içinde bitiren altısını kazanan safkanın Meydan hipodromunda beş yarışı bulunuyor. 2012 yılında Dubai Duty Free (Handicap)'yi kazanan African Story,G3 Burj Nahaar ve G2 Godolphin Mile koşularınıda ilk sırada tamamlamayı başarmıştı. Sha Tin hipodromunda katıldığı BMW Champions Mile 'i altıncı sırada tamamlarken, 2013 yılında Meydandaki Burj Nahaar'ı kazanarak World Cup katılacak African Story Godolphin ekürisinin üç temsilcisinden biri olacak.





ANIMAL KINGDOM: G3 Spiral Stakes'teki birinciliği ile katıldığı ilk grup yarışını kazanma başarısı gösteren safkan , G1 Kentucky Derby'de de zafere ulaşarak 2011 yılının flaş isimlerinden biri oldu. Aynı yıl G1 Preakness Stakes'i ikinci sırada tamamlarken, G1 Belmont Stakes'te ise altıncı sırada yer aldı. 2012 yılında G1 Breeders' Cup Mile 'i Eclipse öüdllerinde yılın atı seçilen Wise Dan'ın arkasında ikinci sırada tamamlayan Animal Kingdom, bu yılki tek yarışında G1 Gulfstream Park Turf Handicap'ta ikinci oldu.






KASSIANO: 10 yarışının 5 ini Meydan Hipodromunda yapan safkan sadece bir grup yarışa katılmış. Fransa ve Meydandaki Handikap koşularından başarılı sonuçlarla (7 birincilik) ayrılan Kassiona son yarışı olan 9 Marttaki Al Maktoum Challange R3'ü rakiplerinden Hunter's Light'in arkasında ikinci sırada tamamlamıştı.