Download on the App Store GET IT ON Google Play
Distant Flight'in En Önemli Başarısı
27 Nisan 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Distant Flight'in En Önemli Başarısı

Ankara 75.Yıl Hipodromundaki A3 Dünya Veteriner Hekimler Günü Koşusunu K.L.Kitapçı'nın yetiştirdiği, K.Levent Kitapçı'nın sahibi olduğu, T.İbiş'in anterene ettiği Distant Flight (Distant Relative - Fantasy Flyer / Lear Fan) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde kazandı. Koşuda Time To Dance (Sri Pekan - Raj Dancer / Rahy) ikinci olurken, Smerç (Ocean Crest - Knees To Knees / Tagula) üçüncü, Rodoplu (Kaneko - Italian Beach / Primo Dominie) ise dördüncü oldu. 1400 metre çim pistte bitiriş derecesi 1.22.44 olurken, farklar 2 boy-2 boy-burun olarak gerçekleşti.

46 yarışından 13 birincilik, 9 ikincilik çıkaran Distant Flight,  ilk açık grup yarış galibiyetinide bugün alırken kariyer kazancınıda 814.450 TL'ye çıkardı.


Koşuyu izlemek için Tıklayın  (Click here to Watch.)


Kader Fırtınası, Hayri Baba, Yavuzstar, Luxor, Yeni Lira, Rokoko , safkanın dikkat çeken önemli baba kardeşleri.

Distant Relative'nin, Sussex Stakes, Prix du Moulin de Longchamp, Mile Stakes, Challange Stakes, International Stakes, Hungerford Stakes grup yarış birincikileri yanında Queen Elizabeth II Stakes'te ikincilik, Queen Anne Stakes koşusunda ise üçüncülüğü bulunuyor. İrlanda'da 3 yaşlı şampiyon tay ve Fransa'da 4 yukarı yaşlı şampiyon erkek seçilen Distant Relative 947.087 TL kazanç elde etti. 1998-2005 yılları ülkemizde aygırlık yapan safkan, 2005 yılında öldü. Koşan 174 adet tayından 106'sı koşu kazanırken toplamda 488 birincilik, 449 ikincilik derecesi ile 22.859.275 TL aygırlık kazancı elde etti.

Annesi Fantasy Flyer'in 1.475.060 TL'lik kazancı ile dikkat çeken tayı Wolfs Son. Başbakanlık koşusu ile birlikte 11 grup yarış galibiyeti eden Wolfs Son , İsmet İnönü, Büyük Taarruz, Cumhurbaşkanlığı, Jokey Lulübü koşularında ikincilik elde etmişti. Wolfs Son dışında; Fliers Fantaay ve Giant Step'te önemli başarılar elde etmiş temsilcileri.

Kısrak babası Lear Fan'ın, 3 grup yarış birinciliği bulunuyor. Taylarından , Hong Kong Mile, Champions Mile, Chairmans Trophy, Steward's Cup ,Queen Silver Jubilee Cup gibi çok önemli yarışları kazanan Good Ba Ba dikkat çekiyor. Bunun dışında, 2 grup birinciliği yanında Japan Cup, Arlighton Million Stakes, Kilroe Mile, Breeders' Cup Mile, Delmar Handicap koşularında ikincilikleri bulunan Sarafan en fazla kazanç elde eden temsilcileri arasında bulunuyor. Labeeb, Ryafan, Windsharp, Shinko Edward, Vacare önemli başarılar etmiş taylarından birkaçı.

Distant Flight'in ikinci annesi Godetia; kazandışı G1 İrlanda kırak koşusu ve G1 dişi tay deneme koşusu ile Distant Flight için çok önemli bir referans teşkil ediyor.