Download on the App Store GET IT ON Google Play
Celeritas İsminin Hakkını Vermeye Devam Ediyor
09 Haziran 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Celeritas İsminin Hakkını Vermeye Devam Ediyor

2013 yılı G1 Kısrak Koşusunu Celeritas (Popular Demand - Candy Cove / Reprimand)  kazandı. 2100 metre çim pistteki yarışta Blue Beads (Ultramar - Almida / Toyota I) ikinci, Pancar (Singspiel - Caramel Creme / Cadeaux Genreux) üçüncü, Cool Girl (Mountain Cat - Thunder Best / Ther Best) dördüncü oldu.

2.10.02 derece ile koşuyu kazanan Celeritas böylelikle üste üste üçüncü birinciliğini alması yanında kazandığı Dişi Tay Deneme ve Kısrak koşuları sonrası Triple Crown yapma şansıda elde etti. Bu birinciliği ile birlikte Gazi Koşusunun da en en önemli favorisi haline gelen Celeritas, 2012 yılında kariyerine kazanarak başlamış ancak yaklaşık 5 ay ara vererek 2013 yılı şubat ayında katıldığı Kv6 koşuda sekinci olabilmişti. Sonrasında katıldığı üç koşunun ikisinde üçüncü olan Celeritas için asıl sıçrama , Kv6 Sipahi Ocağı Binicilik Kulübü koşusu ile oldu. 4,5 boyla kazandığı yarış sonrasında G1 Dişi Tay Denemeyi'de ilk sırada tamamlayan dişi tay, Kısrak koşusu galibiyetiyle birlikte Gazi'ye gözünü dikti.

Koşuyu İzlemek için Tıklayın


Baba Popular Demand'ın en fazla kazanan tayı konumunda olan Celeritas'ın pedigrisindeki en dikkat çekici nokta annesi Candy Cove. 966.00 lira kazançlı Balçibin, 638.290 lira kazançlı Selhan başta olmak üzere başarılı taylar veren Candy Cove, Celeritas ile başarısı bir çıta yükseltmiş oldu.

Kısrak baba Reprimand, 1200-1600-1800 metrelerde grup koşular kazanmış bir isim olmakla birlikte birçok grup yarışta tabela dereceleri bulunuyor.




* Celeritas: Hız, sürat, çabukluk anlamına geliyor.