Download on the App Store GET IT ON Google Play
Camelot İyi Başladı
06 Mayıs 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Camelot İyi Başladı

7 Ekim 2012'de Longchamp'ta katıldığı Arc koşusu sonrası bu sene katılacağı ilk yarışı dört gözle beklenen Camelot, bugün koştuğu High Chaparral Europeean Breeders Fund Mooresbridge Stakes'i kazanarak iyi bir giriş yapmış oldu. 2000 metrede gerçekleştirilen yarışı 1 boy farkla ilk sırada tamamlayan Camelot'un (Montjeu - Tarfah / Kingmambo)  mesafede derecesi 2.16.27 olarak kayedildi. İkinciliği Triumphant (Danehill Dancer - Meek Appeal / Woodman) alırken, Parish Hall (Teofilo - Halla Siamsa / Montjeu) üçüncü sırada yer aldı.


Koşuyu ilk iki sırada bitiren Camelot ve Triumphant'ın antrenörlerinin A P O'Brien olması ile pedigrilerde Montjeu'nun yer alması dikkar çeken ayrıntılardı.

Camelot, Temmuz 2011 'de yarış kariyerine kazanarak başlamış, henüz ikinci yarışında G1 sınıfta ter dökerek Racing Post Trophy'i ilk sırada tamamlamayı başarmıştı. Artık büyük hedefleri olan ve çevreler tarafından dikkatleri çekmeye başlayan Camelot için bir sonraki kaydı G1 Qipco 2000 Guineas Stakes (Erkek Tay Deneme) oldu. Bu koşuyada kazanarak artık tüm dünyanın göz hapsine girmeye başalayan safkan İngiliz klasik koşulardan G1 Investec Derby' de kazanarak şampiyon isimler arasına girmeyi başardı. G1 Irish Derby zaferiyle şampiyonluğunu pekiştiren Camelot bir sonraki yarışında Enke'ye G1 St. Leger'de geçilerek Triple Crown yapma şansını kaçırmıştı. Geçen yılın son olarak dünyanın en büyük koşularından ARC'a mücadele ederek yedinci sırada yer almıştı. Safkanın 18 Mayısta G3 JLT Lockinge Stakes ile 26 Mayısta G1 Tattersalls Gold Cup koşu kayıtları bulunuyor. Haziran ayı içinse G1 Queen Anne Stakes, G1 Prince of Wales's Stakes ve G1 Coral-Eclipse yarışları hedefleri arasında.