Download on the App Store GET IT ON Google Play
Başbakanlık'ta Zafer TALIP HAN'ın
29 Temmuz 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Başbakanlık'ta Zafer TALIP HAN'ın

28 Temmuz 2013 Pazar günü Veliefendi Hipodromunda koşulan 62. Başbakanlık Koşusunu TALIP HAN kazandı. Talip Öztürk'ün sahibi olduğu safkan 2000 metre çim pistte Selim Kaya idaresinde 2.04.52 derece ile rakiplerinin önünde yer aldı.

Talip Han'ın (Oratorio - Idle Rich / Sky Classic) ilk sırada tamamladığı koşuda, White Ram (Sri Pekan  - Endless Freedom / Zilzal) ikinci, Step By Step (Mountain Cat - Commital / Chief's Crown)  üçüncü, Cihanım (Bin Ajwaad - Roxie Hart / Danehill) dördüncü oldu.






2 yaşlılığında katıldığı altı yarışta sadece bir defa aynayı ilk sırada geçen Talip Han'ın bu galibiyetide G1 Çaldıran koşusu olmuştu. A3 TYAYSD İST.Yearling Satışı koşusu ile G2 Sakarya koşusunda ise ikinci olan safkan 3 yaşlılığında ise  son birinciliği ile birlikte beş yarışının üçünü kazanma başarısı gösterdi. G3 Sait Akson, G2 Anafartalar sonrası G1 Başbakanlık galibiyeti ile arda arda üçüncü birinciliğini elde eden Talip Han'ın kariyer kazancınıda 866.700 liraya çıkarmış oldu.

Oratorio'nun miktar olarak en fazla kazanç elde eden dördüncü yavrusu konumunda bulunan Talip Han'ın, G1 Hong Kong Gold Cup ve G1 Singapur International Cup galibi Military Attack; G1 İtalya Gran Premio Di Milano galibi Biz The Nurse; Almanya G1 Preis Von Bayern galibi Temida; Avustralya G1 Golden Rose galibi Manawanui; İngiltere G1 Dewhurst Stakes galibi Beethoven gibi önemli kardeşleri bulunuyor...11 yaşında olmasına rağmen görüldüğü üzere dünyanın birçok yerinde grup yarış birinciliği bulunan Oratorio'nun ülkemizdeki bir diğer önemli temsilciside 656.411 lira kazanç, bir G3, iki G2 ikinciliği ile Princess Zahra. 2012 nisan ayındaki son yarışı ile kariyerini noktalamıştı.

Anne Idle Rich'in , iki G3 galibiyeti ikide G3 ikinciliği bulunuyor. Talip Han kısrağın en fazla kazanç elde eden yavrusu konumunda yer alıyor. Kısrak baba Sky Classic ise; üçü G1 olmak üzere 10 grup sınıf birinciliği bulunan önemli bir aygır. Ayrıca G1 Breeders' Cup Turf koşusunda ikincilik sahibi olan aygırın, milyon kazanç sınırını aşan iki tayı bulunuyor.