Download on the App Store GET IT ON Google Play
At Yarışları Şubat Ayı Panoraması
07 Mart 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

At Yarışları Şubat Ayı Panoraması

2013 yılı Şubat ayını geride bırakırken, ilkini Ocak ayında yayınladığımız panoramanın şubat ayı görünümüyle karşınızdayız. Geçen ay Halis Karataş ayın jokeyi Mahmut Sav Ayın aprantisi olurken, gösterdikleri performanslarla Aydemirhan ayın ingiliz atı, Uçanoğlu'da ayın arap atı olmayı başarmışlardı.






Şubat ayındada ayın jokeyi ünvanı yine Halis Karataş'a gidiyor. Öyleki geçen ayda performansı ile ayın jokeyi olan Karataş ,bu ayda müthiş bir form grafiği ortaya koydu. Katıldığı 69 yarıştan 11'i kısa vade olmak üzere 24 birincilik çıkarırken, %52 gibi yüksek bir oranla ikiliye giriş yüzdesi yakaladı. Ayın en önemli koşu şartı olan A3 sınıfta katıldığı iki yarıştan iki ikincilik alan Karataş buna rağmen istatistiksel olarak ortaya koyduğu performansla ayın jokeyi olmayı haketti.

Aprantilerde ise geçen ayın öne çıkan iki ismi Mahmut Sav ve Tolga Yıldız bu ayda kendilerine üst sıralarda bulmayı başardılar. Bu isimler dışında, 50 koşudan aldığı 9 birincilikle dikkat çeken ve ayın aprantisi olan Oğuz Eren, performansı ile rakiplerinin önünde yer aldı. %28 ikiliye girme oranı yanında %52 tabelada yer alma oranı ile önemli bir istatistik elde eden Eren, katıldığı 2 yarıştan birini ilk dört içinde tamamladı.






Şubat ayındaki İngiliz atlarının performansına baktığımızda; ayın İngiliz atı olmayı başaran isim Azaraks oldu. KV8 Zorkun Yaylası koşusunu 1500 metrede kazanan safkan on gün katıldığı  A3 Adana BüyükŞehir Belediye Başkanlığı koşusunu ise 2100 metrede kazanmayı başardı. 2013 yılında Aydemirhan ile tatlı bir rekabet içinde olan Azaraks daha önce Kurtuluş koşusunda gerisinde kaldığı Aydemirhan'ın, bu ayda birlikte katıldıkları Galip Ekenler koşusundada baş farkıyla gerisinde ikinci kaldı. 2013 yılı itibariyle 209300 liralık kazanca ulaşan Azaraks bu miktarın 172300 lirasını şubat ayında kazandı.

2009 yılında yarış kariyerine birincilikle başlayan Azaraks iki yarış ara sonrası katıldığı 9 koşuyu ard arda kazanarak önemli bir seri yakalamıştı. Bu yarışları arasında en uzun mesafeli koşusu 1900 metre olmasına rağmen Gazi koşusu için favori isimlerden gösterilen ve beklenildiği şekilde bu koşuya favori olarak katılmasına rağmen dokuzunda sırada yarışı tamamlayan safkan, bir yarış gördükten sonra yaklaşık 8 aylık bir ara vermişti. 2011 yılında katıldığı 6 yarıştan sadece bir birincilik çıkaran Azaraks için 2012 yılıda pek parlak geçmedi. 2013 yılına çok iyi başlangıç yaparak 4 koşudan iki birincilik iki ikincilik çıkarırken bu sene çok daha iyi bir performans ortaya koyacağını gösteriyor.





Arap atları içinde Şubat ayında ilk sırada yer alan isim Kenanaco oldu. KV8 Tarsus Belediye Başkanlığı Koşusunda 1900 metre kum pistte ilk sırada yer aldıktan sonra aynı koşu şartında bu defa 1400 metrede Yüreğir Belediye Belediye Başkanlığı koşusunu kaznan Kenanaco, elde ettiği bu iki Kısa Vade yarış birinciliği ile ayın en iyi arap atmayı olmayı başardı.

79 yarışından 26 birincilik 13 ikincilik alan Kenanaco'nun sadece 1 grup yarış birinciliği bulunuyor. Ancak 20 kısa vade koşu galibiyeti ile dikkat çeken  Kenanaco'nun kariyerindeki en önemli başarısı G2 Enternasyonal Ali Rıza Bey Koşusundaki birinciliği. Bu yarışında Hilal Al Zaman ve Burning Fancy gibi önemli arap atlarını geride bırakmayı başaran safkanın Fransa Longchamp'ta bir tecrübesi bulunuyor.