Download on the App Store GET IT ON Google Play
"Arima Kinen" Galibi Gold Ship Oldu
23 Aralık 2012
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

"Arima Kinen" Galibi Gold Ship Oldu


Japonya yarışçılığının en büyük koşularından olan Arima Kinen koşusunun 57.si  Nakayama Hipodromunda yapıldı. 3 yukarı İngilizlerin 2500 metre çim pistteki mücadelesinden 3 yaşındaki kır tay Gold Ship ( Stay Gold - Point Flag / Mejiro Mcqueen) 2.31.90'lık derecesi ile galip geldi. N.Sugai'nin antrene ettiği H.Uchida'nın jokeyliğini yaptığı E.Kobayaşinin yetiştiricisi ve sahibi olduğu tay bu birinciliği ile kariyer kazancını 7.997,362 dolara çıkardı.


Üçüncü Grup-1 yarışını kazanan Gold Ship'in, Arima Kinen yarışındaki performansı göz doldurdu. 2500 metredeki 16 atın start aldığı yarışta son viraja kadar grubun sonunda bekleme yapıp, virajla birlikte rakiplerini birer birer geçerek düzlükte kalktığı sprinti ile fazla zorlanmadan kazanırken gerek kalitesini gerekse binicisi Uchida'nın tayı ne kadar iyi tanıdığını ortaya koymuş oldu. Gold Ship'in  2013 yılı Nisan ayında Tenno Sho (G-1) , Haziran ayında Takarazuka Kinen (G-1) koşması bekleniyor.


Tayın aygır babası olarak dikkat çeken isim Sunday Silence oldu. Ganyan.com.tr'de haberini yaptığımız 17 Aralıkta yapılan The Asahi Hai Futurity Stakes koşusunu ilk üç sırada bitiren safkanların kısrak babalarının da Sunday Silence olduğunu belirtmiştik.


Arima Kinen'i 1,5 boy geride ikinci sırada tamamlayan isim C.Lemarie idaresindeki Ocean Blue (Stay Gold - Peu a Peu / Dashing Blade)  oldu. Bu tayın babası olarakta yine Stay Gold'u görüyoruz. Rulership (King Kamehameha - Air Groove / Tony Bin) C.Willams ile koşuyu baş farkıyla üçüncü tamamladı. Dördüncülüğü 1,5 boy farkla Eishin Flash (King's Best - Moonlady / Platini) elde etti.


Yarışı izlemek için Tıklayınız.