Download on the App Store GET IT ON Google Play
Almanya'da Yılın Atı Adayları
05 Şubat 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Almanya'da Yılın Atı Adayları

Almanya'da yılın atı olarak Danedream, Pastorius ve Novellist aday gösterildi. 17 Marta kadar sürecek oylama sonucu 1 Nisanda açıklanacak.


2012 yılında G1 King George VI and Queen Elizabeth Stakes ile Almanya'nın en önemli yarışlarından G1 Grooser Preis Von Baden ile G2 Preis Der Badischen Unternehmer'i kazanan Danedream aralık ayında yarış kariyerini noktladı. Japonya'da Shadai Harasında hizmet verecek kısrak 2013 yılında Frankel'i ziyaret edecek.

Kariyeri boyunca 6 grup yarış kazanan Danedream, özellikle uzun mesafe (2400m) yarışlarındaki başarısı ile Alman ve Avrupa yarışçılığında önemli bir yere sahip oldu. 17 startında aldığı 8 birincilikle 3 milyon euronun üzerinde kazanç elde eden kısrak son yarışında yılın en iyi atı dalında rakipleri olan Pastorius'u 1 boy, Novellist'i 3,5 boy geride bırakmayı başarmıştı.











G1 Deutsches Derby, G1 Grooser Dallmayr-Preis, G3 Preis der Deutschen Einheit yarışlarında aldığı birinciliklerle 2012 yılını geride bırakn Pastorius, Deutsches Derby'de Novellist'i yarım boy farkla geçmişti. 2012 yılındaki son yarışını Ascot'ta yapan safkan, Frankel'in kazandığı koşuyu 7 bpy farkla dördüncü sırada tamamlamıştı. 4 yaşındaki Pastorius, 11 yarışından 5 birincilik çıkararak 500 bin Euroya ykın kazanç elde etmiş durumda.











2012 yılında katıldığı altı yarıştan dört birincilik çıkaran Novellist, kazandığı koşuları bariz farklarla ilk sırada tamamlamış. G2 ve G3 sınıftaki bu yarışları yanında katıldığı iki G1 sınıf koşuda Pastorius ve Danedream'a geçilmekten kurtulamamış. son yarışını İtalya'da yaparak kazanan Novellist'in yılın en iyi atı olma şansı çok az görünüyor.