Download on the App Store GET IT ON Google Play
Agresivo Kazanarak Döndü
11 Nisan 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

Agresivo Kazanarak Döndü

İstanbul Veliefendi Hipodromunda 1400 metre çim pistte start alan Kv-8 Avrasya Ekonomi Zirveleri koşusunu Halis Karataş idaresindeki Agresivo (Harlan's Holiday - Maddalena / Good And Tough) 1:24.31'lik derecesi ile kazandı. Yarışta Hayri Baba (Distant Relative - Rettin / Down The Flag) ikinci, Fast Stars Line (Ajmera - Free Fighter / Mujtahid) , Always President (Always a Classic - Yamis / Distant Relative) ise dördüncü oldu.



2011 yılının Ağustos ayında yarış kariyerine başlayan Agresivo, Şartli-1 koşuda ikinci sırada yer almış, bir sonraki Şartlı-5 yarışını ise 4 boy farkla kazanmıştı. Tayın yaklaşık 1 ay sonraki hedefi 1600 metreki G1 Çaldıran Koşusu oldu. Bu yarışı Kalimdorun dört boy gerisinde ikinci tamamlayan Agresivo, 549 günlük ara sonrasında katıldığı ilk yarışını kazanarak iyi bir dönüş yapmış oldu.

2009 Keeneland satışlarında 75 bin dolara Adalı ekürisi tarafından alınan Agresivo'nun babası Harlan's Holiday'ın başarılı bir yarış kariyeri bulunuyor. Beş grup1 koşu galibiyeti bulunan safkanın G1 Florida Derby,  G1 Blue Grass Stakes, G2 Pennsylvania Derby, G1 Donn Handicap birincilikleri yanında; G1 Hollywood Gold Cup, G1 Dubai World Cup ikincilikleri bulunuyor.

2004 yılında yarış kariyerini noktalayan aygırın en önemli temsilcisi son dönemin başarılı taylarından biri olan Shanghai Bobby. Breeder's Cup Juvenile birincisi tay  2012 yılında Eclipse ödüllerinde yılın en iyi 2 yaşlı erkek ismi seçilmişti.

Annesi Maddalena'nın Agresivo dışında diğer bir önemli temsilcisi Bern Identy. G2 Sanford Stakes birinciliği bulunan ve 500 bin doların üzerinde kazanç sağlayan tay son yarışını 26 ocak 2013 tarihinde Gulfstream park'ta G3 Holy Bull Stakes'te yaparken beşinci kalmış ve aynı koşuda Shanghai Bobby ikinci sırada yer almıştı.


Koşuyu İzlemek için TIKLAYIN