Download on the App Store GET IT ON Google Play
2012 Yılının En'leri (Bölüm 2)
01 Ocak 2013
Beğen 0
Kalp 0
Teşekkürler 0
Nazar Boncuğu 0

2012 Yılının En'leri (Bölüm 2)

2012 Yılının En'leri yazı dizimizin ilkini Bölüm-1 adı altında yayınlamıştır. 1.Bölümde 2012 yılında öne çıkan İngiliz atları arasından en iyileri belirleyip aralarından 5 kategoride birincileri belirlemiştik. Yazı dizimizin 2.Bölümünü ise Arap atları kategorileri oluşturuyor. Yine 5 kategoriye ayırdığımız en iyiler arasından kazanan isimler şu şekilde;










A-) 3 YAŞLI ARAP



2012 yılı 3 Yaşlı arap tayları arasından belirli bir sayıda aday belirlemek zahmetine girmedik. Nedeni ise Baba Mevlüt. Çünkü tay, 2012'de ortaya koyduğu performansla bu kategoride yanına rakip yazılmasını engelledi. Mayıs ayında Şartlı-1 koşuda aldığı ikincilik ile yarış hayatına başlayan Baba Mevlüt için , bu ikinciliği yaptığı en kötü derecesi olurken, 14 yarışında ikiliden düşmeyerek önemli bir istatistik elde etti. İlk grup birinciliğini Karacabey Tarım İşletmeleri koşusu ile alan tay; Çanakkale Zaferi, Saim Önhon, TİGEM, Haralar, Necip Fazıl Kısakürek grup galibiyetleri ile jenerasyonundaki en iyi tay olmayı haketti. İkinci olduğu üç grup yarışında ise sadeceYalnızefe'ye geçilmişti. Üç yarışta Baba Mevlütü geride bırakmayı başaran Yalnızefe'nin hakkını yememek gerekiyorki kazandığı yarışlar ve toplam kazancı ile 2012 yılının elit arap taylarından biri olduğunu ortaya koyuyor.




B-) 4 YAŞLI ARAP


 
Arapların bir diğer kategorisi 4 yaşlılarda da Lidertay tek başına kalarak 2012 yılının en iyisi olmayı başardı. 12 Grup yarışından 7 birincilik çıkarırken Kanuni Sultan Süleyman, SAAYve Sah. Der. , Plevne, Anadolu Tarım İşletmeleri, Niğbolu, Sultansuyu Tarım İşletmeleri ve Ergenekon grup galibiyetleri ile çok iyi bir sene geçiren Lidertay, Adana , Ankara ve İstanbul olmak üzere üç ayrı hipodromda grup yarış kazanarak önemli bir başarıya imza atmış oldu. Kategorinin dikkat çeken diğer isimleri Kurtel, Karaüzüm, Dedesabri ve Batukan olurken performansları ile başarılı bir sene geçirdiler.




C-) 5 VE YUKARI ARAP


 
Kategoride belirgin bir şekilde öne çıkan bir isim olmaması nedeni ile en iyiyi belirlemek zor oldu. Farklı yarışlarda birbirini geride bırakan ve 3 ve 4 yaşlı rakiplerine çoğunlukla geçilen isimler arasında Darfur ve Gelibolu kazandıkları yarışlar ve kazançları itibariyle ilk ikiye giren atlar oldular. İki isim arasından tercihimiz DARFUR'dan yana oldu. Her ne kadar Cumhuriyet koşusunda Gelibolu'nun gerisinde kalmış olsa da kazandığı üç grup yarışın yanı sıra , önemli mücadelerde yaptığı dereceler ile 5 yukarı arapların en iyisi olmayı başardı.




D-) ARAPLAR KUM


 
Araplar kum kategorisinde; 2012 yılında ölen DEDESABRİ, pistteki 5 koşusundan aldığı 5 birincilik ile listenin zirvesine yerleşen isim oldu. Son yarışını Haziran ayında yapan Dedesabri, 6 aylık süre içerisinde sadece bir grup yarış görmüş olsada ve buradan aldığı birinciliğin yanısıra  iki det Açık-3 kum birinciliğide bulunuyor. Yaşamış olsaydı kum pistte birçok yarış kazanma potansiyeline sahip olan Dedesabri 2012 yılının en iyi kum pist arap atı olmayı haketti.




E-) ARAPLAR ÇİM
 

 
Araplar çim pist kategorisinde 3 yaşlı ve 4 yaşlı kategorileri birincileri Lidertay ve Baba Mevlüt arasında bir çekişme yaşandı diyebiliriz. Lidertay 9 çim yarışından 7 tabela çıkarırken, Baba Mevlüt 10 çim yarşışından 10 ikili çıkarmayı başardı. 7'de 5 gibi yüksek bir yüzde ile aldığı grup yarış birinciliği ile BABA MEVLÜT bu kategorinin "lider" i oldu.



Kategoride yer alan ve almayan tüm atların ayaklarının düz basmasını diliyor, ilgililerinide başarılı dileklerimizi iletiyoruz.